Vijesti

Ponedjeljkom dezinfekcija šireg centra grada, četvrtkom svih gradskih i prigradskih naselja

06.04.2020. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Večeras od 20 sati provest će se dezinfekcija ulica i javnih površina na najfrekventnijim područjima šireg centra grada, s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom (COVID-19), a u skladu s odlukom Stožera za civilnu zaštitu Grada Novigrada-Cittanova.

Dezinfekciju će provesti djelatnici gradskog komunalnog poduzeća „Neapolis“ od 20 sati nadalje, stoga se mole žitelji starogradske jezgre i šireg centra grada da se od 20 sati nadalje suzdrže od izlazaka iz svojih stanova i kuća i kretanja u područjima provedbe dezinfekcije, kako ne bi došlo do udisanja dezinficijensa.

Dezinfekcija će se obaviti leđnim pumpama, a dezinficirat će se prostori i površine na kojima se i u ovo vrijeme ograničenog kretanja pojavljuje određen broj ljudi (ulazi u trgovine, banke, zdravstvene ustanove...; bankomati; klupice...). Ova vrsta dezinfekcije provodit će se jednom tjedno, svakog ponedjeljka.

Opsežnija dezinfekcija na cijelom području Grada Novigrada-Citttanova, kako u centru grada, tako i u gradskim i prigradskim naseljima, provodit će se pak četvrtkom od 20 sati nadalje. Ovu dezinfekciju provodit će specijalizirano vozilo komunalnog poduzeća 6. maj i djelatnici Neapolisa, a podršku i pomoć pružit će i novigradski poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom.

Dezinficijens koji se koristiti ovom prigodom u 99,99% uništava bakterije, gljivice i viruse. Nema štetno djelovanje na ljude i okolinu, stoga se jednostavno može koristiti u svim oblastima. Preporuča se međutim da neposredno nakon njegove primjene ne izlazite iz svojih domova, te da nekoliko sati nakon tretiranja ne puštate vani kućne ljubimce.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.