Vijesti

Županijski Stožer CZ donio Odluku o mjerama u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana

27.10.2020. /// Novigrad Vijesti
Stožer civilne zaštite Istarske županije 26. listopada 2020. donio je Odluku o epidemiološkim mjerama u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada se tradicionalno očekuje veliki broj građana u posjetu grobljima.

U Odluci se navodi slijedeće:

Epidemiološka situacija na području Istarske županije i u okruženju nije povoljna te ima trend pogoršanja. Kako bismo sveli na minimum rizik od zaraze bolešću COVID-19, Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je Odluku o mjerama koje je potrebno poduzeti:
1.) Pozivaju se građani da posjete grobljima obavljaju tijekom cijelog tjedna uoči blagdana.
2.) Mole se starije osobe da se suzdržavaju od dolazaka na groblje, osobito 1. studenog 2020. godine, u nedjelju – na blagdan Svih svetih.
3.) Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara, i nošenje zaštitne maske.

Sukladno novoj Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. listopada 2020. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja – obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski prilikom ulaska i boravka na grobljima. Mole se načelnici Stožera gradova i općina na području Istarske županije da o tome informiraju uprave groblja.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.