Vijesti

Zdravi Novigrad proslavio treću godinu postojanja i obilježio Dan jabuke

24.10.2016. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U novigradskoj sportskoj dvorani u subotu je obilježen Svjetski dan jabuka i treća godina postojanja udruge Zdravi Novigrad.

Sve je započelo igrom ''Čovječe zagrizi me'', u kojoj se natjecalo po dvoje učenika trećeg i četvrtog razreda talijanske i hrvatske osnovne škole iz Novigrada, a čiji je zadatak bio odgovarati na pitanja o voću i povrću.

Nakon podjele nagrada učenicima, uslijedilo je tradicionalno gastro natjecanje u spravljanju jela od jabuka. Tročlani žiri u sastavu Cristina Fattori, Glauco Bevilacqua i Viljen Jugovac je nakon degustiranja i ocjenjivanja jela proglasio ovogodišnje pobjednike. U kategoriji slanih jela, najbolji je bio uštipak od jabuke i skuše s kandiranim lukom Meri Hanžek, prošlogodišnje pobjednice u istoj kategoriji, dok je pobjedničko slatko jelo bio tris od jabuka koje je pripremila desetogodišnja Saša Vošlajer Jakupović, ujedno i najmlađa natjecateljica. Nagrađeno je i najbolje volontersko jelo i to palenta od jabuka Sonje Šikanić.

U zabavnom dijelu programa sudjelovali su dječja sekcija KUD-a Dajla, novigradska udruga UPKA Error, višnjanske mažoretkinje, te mala dramska družina Error.

/Foto: Vera Muzić/
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.