Vijesti

Zdravi Novigrad prikuplja donacije za kupnju bolničkog kreveta

16.12.2015. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Udruga Zdravi Novigrad započinje s prikupljanjem donacija za nabavu bolničkog kreveta. Naime, u Novigradu je godišnje više od 20 upita za bolničkim krevetom koji je potreban bolesnicima koji su na liječenju ili oporavku. Postoji 16 kreveta od kojih je većina u derutnom stanju, a koji se iznajmljuju iz novigradskog Doma za starije i nemoćne osobe.

Grad Novigrad-Cittanova 2007. godine nabavio je jedan dodatni električni krevet, koji je besplatno na raspolaganju Novigrađanima, ali za kojeg postoji poduži period čekanja, budući da korištenje kreveta može trajati od mjesec dana pa i do desetak godina.

Bolesnici su tako uz financijsko i psihičko opterećenje liječenjem, pretragama i ostalim troškovima, prisiljeni tražiti i krevet u drugim gradovima, ili kupiti rabljeni.

Zdravi Novigrad je prošle godine pokušao doći do sredstava za bolnički krevet putem jednog natječaja, međutim bezuspješno. Odlučili su stoga sredstva za kupnju kreveta pribaviti na drugi način, prikupljanjem donacija, koje se mogu uplatiti na žiro račun: HR8023800061520000461
Primatelj: Zdravi Novigrad, Ribarnička 16b, Novigrad-Cittanova
Opis plaćanja: Donacija za bolnički krevet.

Od 18. do 20. prosinca u okviru Novigradskih božićnih radosti sredstva će se moći donirati i kupnjom ukrasa za bor i drugih originalnih predmeta koji su donirani udruzi u tu svrhu.

Donacijom za bolnički krevet postajete dijelom zajednice koja brine i kojoj je stalo do njenih članova, činite dobro djelo za nekog svojeg, da li rodbinu, prijatelja, susjeda, poznanika… danas, sutra ili preksutra… Postajete tako dijelom grupe ljudi koja čini dobro i jača zajednicu pozitivnom energijom i svjetlom, poručuju iz Zdravog Novigrada.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.