Vijesti

Zbog povećanog interesa povećan broj sudionika dječjeg ljetnog kampa MovinGrad 2019

07.06.2019. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići / Kultura i zabava
Sedamdesetak djece s područja Novigrada dio ljeta provest će uz sport i društvene igre u ljetnom kampu pod nazivom MovinGrad 2019, koji se na lokaciji u Karpinjanu organizira treću godinu zaredom. Riječ je o kampu s bogatim izborom sportskih i društvenih aktivnosti, koji zajednički organiziraju Grad Novigrad-Cittanova i Kineziološki studio Free&Active.

Planiranih 60 mjesta u kampu popunjeno je u roku od samo dva dana od objave upisa, pa je, u dogovoru s Gradom kapacitet proširen na 70 mjesta. Iz gradskog proračuna sufinancira se naime cijena kampa s 1.150 kuna po polazniku, pa će zbog povećanog interesa Grad osigurati dodatnih 15.000 kuna, kako bi se omogućilo subvencionirano sudjelovanje u radu Kampa još 10-ak novigradskih mališana.

MovinGrad će s radom započeti 1. srpnja, a aktivnosti ljetnog kampa bit će raspoređen u tri termina, s počecima 1., 15. i 29. srpnja. Voditelj kampa MovinGrad je Goran Ritoša, profesor kineziologije, koji je i ove godine osmislio brojne sportske i zabavne sadržaje. Tako će nekoliko desetaka djece u dobi od šest do četrnaest godina moći pohađati školu plivanja i trčanja, voziti bicikl, igrati odbojku, tenis, nogomet ili razne društvene igre, te se baviti nizom zanimljivih aktivnosti.

Kroz sve aktivnosti polaznike kampa pratit će provjereni stručni tim kineziologa, a predviđen je i angažman vanjskih suradnika, kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Za nekolicinu djece s posebnim potrebama, koji će i ove godine pohađati ljetni kamp, osmišljen je dodatni program, uz dodatnog asistenta kojeg sufinancira Grad Novigrad-Cittanova.

Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok) i voda. Svi polaznici dobit će i majice i kape s logom ljetnog kampa. Komercijalna cijena kampa je 1.800 kuna, od čega Grad Novigrad-Cittanova za svako dijete plaća 1.150 kuna. Stoga je na roditeljima da plate razliku u cijeni u iznosu od 650 kuna.

Aktivnosti ljetnog kampa MovinGrad mogu se pratiti i putem Facebook profila FreeActive.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.