Vijesti

Započinju radovi na državnoj cesti DC 75 od Novigrada do Rožela

26.11.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
S danom 26. studenog započinju radovi na rekonstrukciji državne ceste DC 75 na dionici od Novigrada do Stancije Roželo, ukupne dužine od 2.421 metar. Predviđeno trajanje radova je 12 mjeseci. U vrijeme radova na toj dionici na snazi će biti privremena regulacija prometa.

U prvoj fazi, do 21. prosinca ove godine, predviđena je rekonstrukcija odnosno izvođenje radova pod prometom. Promet će se, u vremenu od 7 do 17 sati, odvijati jednim prometnim trakom, naizmjenično, dok se izvode radovi u drugom prometnom traku, a propuštanje vozila bit će regulirano semaforima. Tijekom noći i u vrijeme kad se radovi ne izvode (vikend, praznik), prometna signalizacija će se izmicati na rub kolnika radi lakšeg protoka dvosmjernog prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu, poručuju iz tvrtke Colas-Hrvatska d.d. Varaždin, koja je izvođač radova.

Da podsjetimo, nakon što je tijekom 2015. i 2016. godine rekonstruirana dionica državne ceste DC 75 od Dajle do Novigrada, u ovoj godini slijedi nastavak rekonstrukcije od Novigrada do Stancije Roželo. Riječ je o investiciji u okviru višegodišnjeg opsežnog projekta rekonstrukcije državne prometnice DC 75 od Savudrije do Limskog kanala. Rekonstrukcija će obuhvatiti sanaciju i proširenje kolnika na oko 7 metara i dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Na toj će se dionici od oko 2.420 metara dužine izgraditi i tri kružna toka: kod skretanja za nautički centar, kod skretanja za trgovački centar Plodine, te na predjelu Tere, kod skretanja za tamošnju turističku zonu Tere istok. Vrijednost investicije je procijenjena na 20.000.000 kuna, a investitor su Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb. Ovom investicijom adekvatno će se urediti glavni prometni prilaz Novigradu iz pravca Poreča.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.