Vijesti

Započinju radovi na državnoj cesti DC 75 od Novigrada do Rožela

26.11.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
S danom 26. studenog započinju radovi na rekonstrukciji državne ceste DC 75 na dionici od Novigrada do Stancije Roželo, ukupne dužine od 2.421 metar. Predviđeno trajanje radova je do 19. travnja iduće godine. U vrijeme radova na toj dionici na snazi će biti privremena regulacija prometa.

U prvoj fazi, do 21. prosinca ove godine, predviđena je rekonstrukcija odnosno izvođenje radova pod prometom. Promet će se, u vremenu od 7 do 17 sati, odvijati jednim prometnim trakom, naizmjenično, dok se izvode radovi u drugom prometnom traku, a propuštanje vozila bit će regulirano semaforima. Tijekom noći i u vrijeme kad se radovi ne izvode (vikend, praznik), prometna signalizacija će se izmicati na rub kolnika radi lakšeg protoka dvosmjernog prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu, poručuju iz tvrtke Colas-Hrvatska d.d. Varaždin, koja je izvođač radova.

Da podsjetimo, nakon što je tijekom 2015. i 2016. godine rekonstruirana dionica državne ceste DC 75 od Dajle do Novigrada, u ovoj godini slijedi nastavak rekonstrukcije od Novigrada do Stancije Roželo. Riječ je o investiciji u okviru višegodišnjeg opsežnog projekta rekonstrukcije državne prometnice DC 75 od Savudrije do Limskog kanala. Rekonstrukcija će obuhvatiti sanaciju i proširenje kolnika na oko 7 metara i dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Na toj će se dionici od oko 2.420 metara dužine izgraditi i tri kružna toka: kod skretanja za nautički centar, kod skretanja za trgovački centar Plodine, te na predjelu Tere, kod skretanja za tamošnju turističku zonu Tere istok. Vrijednost investicije je procijenjena na 20.000.000 kuna, a investitor su Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb. Ovom investicijom adekvatno će se urediti glavni prometni prilaz Novigradu iz pravca Poreča.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.