Vijesti

Započelo popločavanje kamenom ulice Zidine

06.04.2019. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
Nakon što su dovršeni radovi na rekonstrukciji podzemne infrastrukture - fekalnog, vodovodnog i hidrantskog ogranka u ulici Zidine, započelo je i kameno popločavanje partera ulice, u dužini od oko 75 metara.

Da podsjetimo, kako bi građanima pokazali kako će u budućnosti izgledati planirano uređenje starogradske jezgre, koje će uključiti kompletnu rekonstrukciju podzemne infrastrukture te kameno popločenje središnjeg gradskog trga i pristupnih ulica, krenulo se sa svojevrsnim pilot-projektom, testnim uređenjem ulice Zidine, upravo onako kako bi u budućnosti trebali biti opremljeni i uređeni Veliki trg, Velika ulica i ulica Gradskih vrata.

Zanimljivo je istaknuti kako će dovršetkom radova na kamenom opločenju, ulica Zidine postati prvom gradskom ulicom u višestoljetnoj povijesti Novigrada potpuno popločanom kamenjem. Naime, ulice starogradske jezgre nikada dosad nisu u cijelosti popločavane; nekad je kameno opločenje stajalo tek uz rub kuća, a u novijoj povijesti ulice starogradske jezgre asfaltirane su.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.