Vijesti

Za sljedeću godinu najavljeni novi natječaji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

18.12.2017. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš je najavio da će natječaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća krenuti sredinom sljedeće godine, a zasad još nije mogao reći o kojem se iznosu novca radi, a niti o mjeri jer se ona još razrađuje i podesit će se kad budu znali s koliko sredstava raspolažu.

"Korist ćemo iskustva koja smo imali do sada i koja su se pokazala bolja", rekao je Ponoš na brifingu za novinare na pitanje hoće li se energetska obnova obiteljskih kuća ići preko jedinica lokalne samouprave ili će biti direktno prijavljivanje aplikanata.

A što se tiče sufinaciranja e-mobilnosti rekao je kako će vrlo brzo, čak u prvom kvartalu 2018. Fond odraditi dio toga. Istaknuo je da se e-mobilnost ne može zasnivati samo na sufinanciranju električnih odnosno hibridnih automobila jer je to onda polumjera ukoliko nema infrastrukture, pa će Fond sufinancirati kupnju električnih automobila te gradnju punionica. Rekao je da je dosad oko 200 punionica u Hrvatskoj, a procjena je da ih treba barem još toliko, ali je u ovom trenutku teško procijeniti razdoblje u kojem će tih 200 punionica biti izgrađeno. Istaknuo je važnost te infrastrukture jer ako se nema gdje napuniti električni automobil neće biti niti interesa za njegovu kupnju. Objasnio je da postoje mjere za građanstvo ali i za tvrtke, jer su primjerice i dostavna vozila bitan faktor što se tiče zagađenja te kvalitete života u gradu.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.