Vijesti

Volonteri čistili okoliš u okviru Novigradskog eko dana

24.04.2017. /// Novigrad Vijesti
Članovi nekolicine gradskih udruga i sportskih klubova, te drugi građani volonteri najrazličitije dobi, sudjelovali su protekle subote u akciji čišćenja i uređenja okoliša, u okviru ovogodišnjeg izdanja Novigradskog eko dana, kojeg tradicionalno, povodom Dana planete Zemlje, organizira novigradska Turistička zajednica, uz podršku Grada Novigrada-Cittanova. Ovogodišnji Novigradski eko dan obilježen je rekordnim odazivom, pa je i sam posao čišćenja predviđenih lokacija obavljen u rekordnom vremenu.

Od raznog otpada očišćeno je priobalno područje od Karpinjana do Marede, dok su članovi Kluba mladih istraživača Explora očistili područje oko ušća rijeke Mirne na Antenalu. Članovi Sportsko-ribolovnog kluba Erik Radin i Športsko-ribolovnog društva Ribon očistili su podmorje uz obalu u starogradskoj jezgri.

Po završetku akcija čišćenja, koje imaju prije svega simboličnu dimenziju, ali i sasvim konkretne učinke, sudionici su se okupili uz kućicu Moto kluba Pirates, gdje su ih organizatori počastili ručkom. Ovom prigodom direktorica TZG Novigrada-Cittanova Vesna Ferenac uručila je zahvalnice nekolicini gradskih udruga čije članice i članovi redovito, već godinama, sudjeluju na Novigradskom eko danu.

U akciji čišćenja i uređenja okoliša logistički je i ove godine pomoglo gradsko komunalno poduzeće Neapolis, te komunalno poduzeće 6. maj iz Umaga, koji su također dobili zahvalnice TZG-a.

Svim sudionicima organizatori srdačno zahvaljuju na trudu i pokazanoj dobroj volji, a ostalima upućuju poziv da se odazovu druge godine.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.