Vijesti

Vijenci, svijeće i minuta šutnje povodom Dana državnosti RH

26.06.2019. /// Novigrad Vijesti
Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 25. lipnja, u organizaciji Grada Novigrada-Cittanova položeni su vijenci i zapaljene svijeće na središnjem križu gradskog groblja, a minutom šutnje odana je počast svima koji su doprinijeli stvaranju domovine Hrvatske, te za nju dali ono najdragocjenije – svoj život.

U delegaciji Grada bili su zamjenica gradonačelnika Sonja Šikanić, te predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica. Odavanju počasti prisustvovali su i predstavnici novigradskih podružnica političkih stranaka, udruga proizašlih iz Domovinskog rata – HVIDR-a Umag, UHBDR 154 i UDVDR-a Bujštine, te novigradske podružnice Udruge antifašista.

Obraćajući se prisutnima, zamjenica gradonačelnika podsjetila je na značaj Dana državnosti, kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine.

„Okupili smo se danas ovdje kako bi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na svečani način i s ponosom obilježili ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Time odajemo počast svim zaslužnima za današnji dan, a posebno onima koji su za to žrtvovali ono najvrjednije, svoje živote“, istaknula je tom prigodom Šikanić.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.