Vijesti

Vijenac, svijeće i minuta šutnje povodom Dana državnosti RH

26.06.2018. /// Novigrad Vijesti
Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 25. lipnja, u organizaciji Grada Novigrada-Citanova položen je vijenac i zapaljene svijeće na središnjem križu gradskog groblja, a minutom šutnje odana je počast svima koji su doprinijeli stvaranju domovine Hrvatske, te za nju dali ono najdragocjenije – svoj život.

U delegaciji Grada, uz gradonačelnika Antea Milosa bili su i zamjenica gradonačelnika Sonja Šikanić, te predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Torbica. Odavanju počasti prisustvovali su i predstavnici novigradskih podružnica političkih stranaka i liste grupe birača zastupljenih u Gradskome vijeću, udruga proizašlih iz Domovinskog rata – HVIDR-a Umag, UHBDR 154 i UDVDR-a Bujštine, te novigradske podružnice Udruge antifašista.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Milos podsjetio je na značaj Dana državnosti, kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena 25. lipnja 1991. godine.

„Okupili smo se danas ovdje kako bi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na svečani način i s ponosom obilježili 27 godina od ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Time odajemo počast svim stradalima za samostalnu državu, njihovim obiteljima i svim zaslužnima za današnji dan, koji slavimo u miru i demokraciji. Treba međutim priznati kako su ponos i zadovoljstvo stvaranjem države donekle narušeni razočaranjem koje je – sasvim opravdano - prisutno u raznim slojevima društva. Takvo okruženje mora nas sve natjerati da razmislimo u čemu griješimo, da zajednički sagledamo što možemo učiniti bolje i više, kako bi naša država zadržala pravi put. Na taj način i žrtve koje smo dali dobit će pravi smisao kroz bolji život budućih naraštaja, u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj“, poručio je novigradski gradonačelnik.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.