Vijesti

Veliki odaziv obilježio ovogodišnji Novigradski eko dan

23.04.2018. /// Novigrad Vijesti
U subotu 21. travnja na širem području Novigrada održan je Novigradski eko dan, kojim se u Novigradu tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje. Tijekom prijepodnevnih sati na nekoliko lokacija na širem području grada održane su akcije čišćenja i uređenja okoliša, u kojima su sudjelovali članovi gradskih udruga i sportskih klubova, te drugi građani volonteri. Ovogodišnje izdanje Novigradskog eko dana obilježio je uistinu velik odaziv, uz više od stotinjak sudionika različite dobi.

Čistila se plaža i obalna šetnica od Karpinjana do Pinete, te obala u naselju Dajla. Šumu ruža u Vidalu očistili su pripadnici DVD-a Neapolis. Akciju čišćenja uz obalu ušća rijeke Mirne te na području šumice u Antenalu proveli su članovi Kluba mladih istraživača Explora i Šumskog vrtića Cuveta, čije se brojne aktivnosti odvijaju upravo na tom području. Za podvodno čišćenje priobalja gradske lučice u starogradskoj jezgri pobrinuli su se članovi SRK-a „Erik Radin“ uz asistenciju ŠRD-a „Ribon“. Po završetku aktivnosti sve sudionike Novigradskog eko dana dočekao je ručak i druženje na otvorenom, na prostoru uz kućicu Moto kluba Pirates u Kastaniji, a svaki sudionik dobio je i zahvalnicu za sudjelovanje.

Organizator Novigradskog eko dana je Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, a logističku podršku manifestaciji pružili su Grad Novigrad-Cittanova, Lučka uprava Umag-Novigrad, gradsko komunalno poduzeće Neapolis te Komunalno poduzeće 6. maj Umag.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.