Vijesti

Uspješno okončana humanitarna akcija Zdravog Novigrada „Mala pomoć za veliki početak“

08.08.2016. /// Novigrad Vijesti
Udruga Zdravi Novigrad je koncem srpnja upriličila zajedničko druženje donatora i članova udruge kako bi obilježili kraj humanitarne akcije „Mala pomoć za veliki početak“, kojom su prikupljana sredstva za nabavku pomagala za pomoć u praćenju nastave trojici dječaka. U znaku zahvale za sudjelovanje u akciji predsjednica udruge Vivijana Fakin uručila je predstavnicima klubova, udruge i vrtića originalni uradak s otiskom ruke dječaka u kojemu su tri oslikana srca uz natpis „Mala pomoć za veliki početak“ i za čiju je izradu zaslužno nekoliko članica udruge, uz vanjske suradnice Sanju Vivoda i Zvjezdanu Davanzo. Uz četrdesetak okupljenih događaju su nazočili i gradonačelnik Anteo Milos, predsjednica gradskog vijeća Katarina Nemet, te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk. Nakon službenog dijela uslijedila je prijateljska utakmica te druženje uz zakusku i kolače koje su priredile članice udruge.

Prikupljanjem sredstava za unapređenje školovanja trojice dječaka s posebnim potrebama koji najesen kreću u prvi razred, započelo se početkom godine na antistresnim radionicama koje je vodila koordinatorica udruge Patricia Radošić-Šabalja. Na radionicama je prikupljeno 648 kuna.

Donacije su se prikupljale i uoči premijere predstave „Večer s ubojstvom“ udruge UPKA Error iz Novigrada, početkom travnja, kada je prikupljeno 8.768,83 kune.

Humanitarna akcija „Mala pomoć za veliki početak“ započela je 27. travnja i trajala je do 27. srpnja 2016. U okviru akcije organizirala se humanitarna utakmica veterana NK Dajle i Novigrada 30. travnja, gdje se prikupilo 2.705 kuna. Donacije su se prikupljale i na turniru koji je uslijedio 27. lipnja, između veterana NK Dajle, Novigrada, Višnjana, Medvode (Slovenija) i Mariano del Friuli (Italija), gdje se prikupilo 1.328,55 kuna.

Akciji su se priključili i veterani NK Jadrana iz Poreča, koji su donirali 1.200 kuna.

Dječji vrtić Tičići iz Novigrada, čiji su polaznici bili dječaci za koje su se skupljala sredstva, na završnoj predstavi 30. svibnja prodajom hrane (koju su pripremile odgajateljice i roditelji) i pića, prikupio je 1.841,55 kuna te uplatio navedeni iznos na račun akcije. Svim prikupljenim donacijama i uz individualne uplate građana sakupilo se ukupno 17.561 kuna.

Prikupljenim iznosom kupljena su tri prijenosna računala, jedan joystick, jedan čuvar tipki i jedna posebna tipkovnica u boji.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.