Vijesti

Uspješno druženje na sajmu razmjene „Nekome otpad, drugome korisna stvar“

23.07.2020. /// Novigrad Vijesti
U Parku novigradske biskupije 22.srpnja u večernjim satima održan je sajam razmjene „Nekome otpad, drugome korisna stvar“ kao aktivnost projekta „„Izdvoji s(v)e. Fai la differenza. - Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Novigrada, Buja, Brtonigle, Grožnjana te Oprtlja“.

Događaj je organiziran u suradnji s udrugom Zelena Istra. Za svaki doneseni komad sudionici su dobili odgovarajući broj bonova koje su potom mogli zamijeniti za druge stvari koje je donio netko drugi. Također, svakome je dodijeljen broj za finalnu lutriju, a izvlačenje je nagradilo pet sretnih dobitnika „Zero-waste“ paketima. Akcija je odlično prihvaćena od strane sudionika, najmlađi su uživali u druženju, razmjenjivanju i odabiru novih igračaka i komada odjeće, a sav višak odjeće, opreme i igračaka predan je humanitarnoj organizaciji.

Projekt „Izdvoji s(v)e. Fai la differenza. - Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Novigrada, Buja, Brtonigle, Grožnjana te Oprtlja“, sufinanciran je od strane EU iz Kohezijskog fonda, a provodi ga Grad Novigrad-Cittanova. Ukupna vrijednost projekta 577.787,01kn, iznos EU potpore: 491.118,95kn.


C. Pozzecco

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.