Vijesti

Uspješan nastup novigradske sekcije Baletne škole „Carlotta Grisi“

21.03.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Udruga Teatar Zoe iz Umaga, u sklopu koje djeluje Baletna škola „Carlotta Grisi“, priredila je 10. ožujka u kino dvorani u Umagu svoju proljetnu produkciju „Za nju“ posvećenu ženama cijelog svijeta, mnoge od kojih se još uvijek bore za ravnopravnost u društvu. Pod ravnanjem umjetničkog voditelja baletne škole, Nicolae Vasca, publici su se predstavile sve baletne skupine koje djeluju pri Školi, a tom prilikom po prvi puta je nastupala i novigradska skupina Baletne škole u sastavu: Lana Aščić, Eva Babić, Laila Bajramović, Mari Červar, Marina Jakovac, Dora Krebel, Gaia Maria Peroša, Laura Rakamarić i Inna Vlajinić.

Djevojčice u dobi od pet do osam godina izvele su polku koju je koreografirao njihov učitelj Vasc i s kojom su osvojile dugotrajan aplauz koji ih je pratio kroz cijelu izvedbu. Na pozornici su nastupale sve mlade balerine Baletne škole koja djeluje i u Umagu i u Bujama te su s plesnim koracima vodile publiku od Kine preko Rusije, Srednje Europe pa sve do arapskog svijeta uz glazbu Pjotra Iljiča Čajkovskog. Povele su publiku i u plesne prizore bitke miševa i mačaka i u glamur salonskog valcera uz skladbe Arama Iljiča Hačaturjana. Večer su dodatno obogatile članice Plesne radionice M studio iz Rijeke koje su nastupale kao gošće. Kako je naglasio umjetnički voditelj Baletne škole „Carlotta Grisi“, Nicolae Vasc, iza svake predstave stoje sati i sati mukotrpne vježbe upornih djevojčica koje učeći klasičan balet razvijaju koordinaciju, pokret, držanje, a sve to u ozračju timske suradnje sa svojim vršnjakinjama. Rezultati njihova rada bili su vidljivi prilikom ove vrlo uspješne produkcije.

Podsjetimo da je na inicijativu nekolicine roditelja novigradska sekcija Baletne škole „Carlotta Grisi“ započela s radom u Novigradu 1. prosinca 2017. godine. Grupa vježba dva puta tjedno u novigradskoj sportskoj dvorani gdje je na besplatno korištenje od Grada Novigrada dobila učionicu za vježbanje u terminima baletnih satova. Raspored grupe je petkom od 15 do 15.45 i subotom od 9 do 9.45 sati. Pozivaju se sve zainteresirane novigradske djevojčice u dobi od pet do devet godina da se uključe u rad baletne sekcije dolaskom u dvoranu u navedenim terminima.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.