Vijesti

Uspješan nastup mladih glazbenika na 10. Danima harmonike u Poreču

20.03.2017. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Mladi harmonikaši, polaznici Glazbenog odjela OŠ Rivarela nastupili su proteklog tjedna na 10. Danima harmonike u Poreču. Na koncertu učenika harmonikaša Istarske i Primorsko-goranske županije nastupio je Emanuel Pištan, polaznik 6. razreda Glazbenog odjela, koji se u koncertnoj dvorani Umjetničke škole mnogobrojnoj publici predstavio skladbom Humoreska, skladatelja A. Dvoraka, dok je Paolo Jelačić, polaznik 5. razreda Glazbenog odjela, odsvirao Rusku igru, skladatelja O. Weilburga.

Osim novigradskih predstavnika, na koncertu je nastupilo još 20 mladih harmonikaša iz osnovnih i srednjih glazbenih odjela i škola iz Žminja, Grožnjana, Labina, Rovinja, Pule, Rijeke i Poreča.

Nastup učenika, polaznika glazbenih odjela te glazbenih osnovnih i srednjih škola održan je u sklopu višegodišnje suradnje dviju županija. Mentor Emanuelu i Paolu je Branislav Ostojić, profesor doktorand, a učenicima je to bila svojevrsna proba pred nadolazeća natjecanja, smotre i susrete mladih harmonikaša, koji će se održati u Puli, Brtonigli, Pazinu, Labinu, Umagu i Rijeci.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.