Vijesti

Uskoro objava EU natječaja Kompetentnost i razvoj malog i srednjeg poduzetništva

25.10.2017. /// Novigrad Vijesti / Gospodarstvo
„Kompetentnost i razvoj MSP“, natječaj kroz koji je od 2016. godine dodijeljeno preko 1,34 milijarde kuna bespovratnih sredstava, ponovno otvara put ka EU fondovima malim i srednjim poduzećima. Prema najavi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sva poduzeća koja planiraju ulagati u poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti, svoje će projekte moći predati od 30. studenog ove godine.

Podsjetimo, namjena je Poziva potaknuti MPS na investicije u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diversifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u poslovnom procesu. U tom su smislu prihvatljiva ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poduzeća, ali i sudjelovanje na sajmovima i usavršavanje osoblja.

Prihvatljivi su prijavitelji poduzeća širokog raspona proizvodnih i uslužnih djelatnosti (izuzev poljoprivrede, recikliranja i još nekih) registrirana za njihovo obavljanje najmanje godinu dana prije predaje projekta. Vrijednost projekata mora biti veća od 670.000 kuna, pri čemu mala poduzeća mogu računati na povrat od 45%, a srednja od 35% uloženih sredstava. Maksimalni intenzitet potpore je 30 milijuna kuna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.