Vijesti

Uređuje se buduća „zelena plaža“ u Karpinjanu

11.04.2018. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
U tijeku su radovi na uređenju 500-tinjak četvornih metara plažne površine u Karpinjanu. Riječ je o proširenju sunčališta, uređenju ulaza u more, te popločavanju kamenim škrilama. Radovi su počeli krajem veljače, a planirani završetak je do polovice svibnja. Vrijednost investicije je 390.300 kn (s PDV-om), a u cijelosti se financira iz gradskog proračuna.

Zemljani radovi povjereni su Obrtu za građevinsku mehanizaciju Robi, a armirano-betonski i kamenarski radovi obrtu Tašo.

Ova je plaža uključena u EU projekt MITOMED+, u okviru kojega će se urediti i opremiti tzv. „zelena plaža”. Opremu takve plaže, uređene i opremljene u skladu s visokim ekološkim standardima, činit će „pametne klupe“ (s punjačima mobitela i solarnim panelom), kante za odvojeno prikupljanje otpada, štedni tuševi, info tabele, jarbol sa zelenom zastavom… Nabava ove opreme za „zelenu plažu“ financirat će se sa 135 tisuća kuna sredstvima iz EU fonda, dok će s 52.500 kuna Grad Novigrad-Cittanova financirati pripremne radove i montažu opreme.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.