Vijesti

Uređuje se „bijeli parking“ u Mandraču

04.03.2020. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
U tijeku je investicija uređenja javnog parkirališta u Mandraču, tzv. „bijelog parkinga” u blizini vinarije. Riječ je o najvećem parkirališnom prostoru u samom centru grada, koje se koristi već godinama, no zbog neriješenih pravno-imovinskih pitanja do sada nije bilo moguće investirati u kvalitetno infrastrukturno uređenje tog prostora.

U proteklom razdoblju u režiji komunalnog poduzeća 6. maj d.o.o. Umag dovršeni su radovi na rekonstrukciji fekalne kanalizacije i oborinske odvodnje, sa separatorom masti i ulja, obzirom da je riječ o parkirališnom prostoru na kojem se očekuje veći broj vozila, a u neposrednoj je blizini mora.

Predstoji pak priprema infrastrukture za javnu rasvjetu a potom i asfaltiranje prometnih i pješačkih površina. Planirano je kako će se na novouređenom parkiralištu osigurati oko 130 parkirnih mjesta, te još sedam parkirnih mjesta za vozila invalidnih osoba.

Procijenjena vrijednost investicije je milijun i pol kuna, financirat će se iz proračuna Grada Novigrada-Cittanova, a namjera je da novi parking, primjereno uređen, asfaltiran i opremljen svom nužnom infrastrukturom, u funkciji bude do 1. svibnja.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.