Vijesti

Uređeno i asfaltirano 500-tinjak metara prometnica na tri gradske lokacije

18.01.2018. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Ovih dana dovršeni su radovi na uređenju prometne infrastrukture na tri gradske lokacije, čime su novi asfaltni pokrivač dobile prometnice u ukupnoj dužini od oko 500 metara.

U naselju Fakinija asfaltiran je dio prometnice u ulici Alda Negrija, u dužini od 80-ak metara. Cijela trasa prometnice u toj ulici duga je 165 metara, no kako u nastavku ulice predstoje radovi na izgradnji stambenih zgrada, taj će se dio prometnice naknadno pripremiti i asfaltirati, kako se tijekom građevinskih radova ne bi oštetio. Cesta je asfaltirana u širini od 5,5 metara, uz nju je izveden jednostrani nogostup i javna rasvjeta s tri rasvjetna tijela, dok je u okviru pripremnih radova u prometnicu ugrađena komunalna infrastruktura: vodovod, elektro-komunikacijski vod, te oborinska odvodnja. Radove ukupno vrijedne oko 431 tisuću kuna izvelo je poduzeće Zebra d.o.o. iz Pazina, s kooperantima.

U Fakiniji je 250 metara ceste u širini od tri metra asfaltirano i u nastavku ulice Joakima Rakovca, u dijelu koji dosad nije bio asfaltiran. Pripremne radove ovdje je izveo Obrt za građevinsku mehanizaciju Robi iz Novigrada, a asfaltiranje pazinska Zebra. Ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi oko 120 tisuća kuna.

U Kršinu je pak asfaltirano 130 metara ceste, široke tri metra. Pripremne radove i ovdje je izveo obrt Robi, dok su radovi na asfaltiranju povjereni pazinskoj Zebri. Ukupna vrijednost radova je oko 100 tisuća kuna s PDV-om.

Radovi su u cijelosti financirani iz proračuna Grada Novigrada-Cittanova.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.