Vijesti

Upozorenje Stožera civilne zaštite IŽ o potrebi pridržavanja epidemioloških mjera

19.06.2020. /// Novigrad Vijesti
Nakon dvaju evidentiranih slučajeva zaraze koronavirusom na području Istarske županije, županijski Stožer civilne zaštite uputio je 18. lipnja upozorenje o pridržavanju epidemioloških mjerama, u kojem se navodi:
Epidemiološka situacija u pojedinim državama s kojima graniči Republika Hrvatska se pogoršava iz dana u dan. Na područje Istarske županije svakim danom dolazi sve veći broj turista iz raznih država. Sve to imat će utjecaja na epidemiološko stanje na području Istarske županije, koja je do danas dulje razdoblje bila bez oboljelih od COVID-19 virusa te se većina građana opustila u provođenju mjera zaštite, kao i većina pravnih osoba, što je omogućavala povoljna situacija.

Na temelju svega navedenog upozoravamo sve pravne osobe na području Istarske županije kao i građane na potrebu poštivanja mjera i to:
1) Fizička udaljenost od najmanje 1,5 metara na svim područjima života i rada ljudi, na javnim površinama, tržnim centrima, javnim ustanovama i ostalim objektima javnog okupljanja, kao i na otvorenim površinama.
2) Provođenje pojačanih higijenskih mjera na zatvorenim i otvorenim prostorima, osobne higijene, te korištenje dezinfekcijskih sredstava.
3) Nošenje zaštitnih maski osoblja koje radi s građanima u javnim ustanovama, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, turističkim naseljima, kao i nošenje zaštitnih maski korisnika usluga navedenih pravnih osoba.

Provođenje ovih mjera osigurava da se virus ne može širiti među populacijom, odosno osigurava i daljnje povoljno stanje. Sustav koji je uspostavljen na području IŽ uz podršku Istarske županije, gradova i općina osigurava kvalitetno reagiranje na moguću pojavu virusa te saniranje u frlo kratkom vremenskom periodu, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite IŽ, kojeg potpisuje načelnik Dino Kozlevac.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.