Vijesti

UPKA Error s predstavom Majčin pepeo predstavljat će Istru na državnom natjecanju kazališnih amatera

23.04.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Nakon što su koncem ožujka u prepunoj novigradskoj kinodvorani s velikim uspjehom odigrali premijeru kazališne predstave Majčin pepeo, glumci i glumice kazališne družine UPKA Error s tom su predstavom sudjelovali i na Smotri amaterskih kazališta Primorsko–goranske i Istarske županije, koja se sredinom travnja održala u Rijeci.

Nakon svih odgledanih predstava selektorica Smotre dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić na okruglom je stolu iznijela kritike i pohvale za svaku predstavu, objasnila kriterije po kojima je ocijenila predstave i proglasila pobjednike Smotre. Istru će tako na središnjem nacionalnom Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji će se od 11. do 13 svibnja održati u Pazinu, predstavljati upravo UPKA Error s predstavom Majčin pepeo, za koju je selektorica rekla da je „precizno režirana predstava, u kojoj su glumci pokazali visoku razinu angažmana i glumačkog potencijala“. Veliko je to priznanje za novigradske kazališne amatere, koji će tako na 58. izdanju središnje hrvatske smotre amaterskih kazališta predstavljati svoju županiju.

Da podsjetimo, dramska skupina novigradske Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti Error koncem ožujka premijerno je odigrala predstavu Majčin pepeo, pod redateljskom palicom Aleksandre Krt, uz glumački ansambl kojeg su činili Ivan Hanžek, Mirko Stamenković, Dijana Lipovac Matić i Katarina Hanžek. Riječ je o predstavi talijanskog autora Roberta Marafantea, u kojoj otac Džordže Kramp, sin Roko Kramp i Rokova zaručnica Lola, u kapelici žaluju za pokojnom majkom. Majka je umrla naizgled nesretnim slučajem, pala je, navodno, niz stepenice u svom stanu, a iako se isprva čini da je obitelj u dubokoj žalosti zbog gubitka majke, ubrzo se otkriva da žaluju zbog drugog gubitka. Majka naime u ruci nemilosrdno stišće mobitel, koji skriva tajnu koje se svi žele dočepati. U obiteljsku dramu upliće se i grobarica, koja dodatno remeti obiteljski nesklad. Crna komedija s elementima trilera držala je u neizvjesnosti do samoga kraja obreda, ali i dobro nasmijala, prepunu kinodvoranu na premijeri predstave, za što su glumci i glumice te redateljica predstave tada zaslužili veliki aplauz.

Dodajmo ovome kako su u okviru premijere predstave u sklopu humanitarne akcije Zavrti se sa mnom 2 predstavnice udruge Zdravi Novigrad prikupljale humanitarni prilog, te tom prigodom skupile 5.106, kuna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.