Vijesti

Ulica Murvi otvorena za promet

25.01.2019. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
U cijelosti je sanirano i nanovo asfaltirano 200-tinjak metara kolničke površine prometnice, širine oko 6 metara, te nogostupi s obje strane prometnice. Kolnik je sada dobio i nekoliko dodatnih elemenata horizontalne prometne signalizacije s ciljem veće prometne sigurnosti pješaka, posebice u dijelu koji se nalazi u blizini škole odnosno vrtića, poput crvenom bojom naglašenog pješačkog prijelaza, te LED svjetlosnih oznaka ugrađenih u sam reljefno uzdignuti prijelaz. S obje strane prometnice izveden je i novi sustav oborinske odvodnje.

Ono što slijedi narednih dana je uređenje zelenog pojasa s hortikulturnim sadržajima i urbanom opremom uz cestu, no taj se dio radova može obaviti i uz otvorenu prometnicu.

Ova komunalna investicija, ukupno vrijedna oko 700 tisuća kuna (bez PDV-a), financirana je iz proračuna Grada Novigrad-Cittanova.

Paralelno s rekonstrukcijom prometnice, u ulici Murvi su u režiji Istarskog vodovoda izvedeni i radovi na izgradnji nove vodoopskrbne mreže, s ukupno 20-ak novih priključaka za tamošnje stambene objekte.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.