Vijesti

U vrtiću Suncokret/Girasole priredili tjedan pun aktivnosti u znaku jeseni

02.11.2020. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Dječji vrtić Suncokret/Girasole u listopadu je priredio tjedan bogat aktivnostima u znaku aktualnog godišnjeg doba, pod nazivom Jesen u Novigradu.

Mališani i odgajateljice vrtićkih skupina Ciklame i Ribice obilježili su tom prigodom i nekoliko međunarodnih datuma - Dan kruha, Dan hrane i Dan jabuke, kojima su naglasili važnost zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja bioraznolikosti, te izrazili zahvalnost i poštovanje prema plodovima zemlje.

U okviru tjedna posvećenog jeseni mališani i njihove odgajateljice nakratko su svojim aktivnostima oživjeli starogradsku jezgru, priredivši predstave, igre i razne didaktičke aktivnosti, donoseći u parkove u centru grada boje jeseni. U prostoru vrtića djeca iz skupine Ciklame zamijesili su i ispekli kruh, a Ribice su pripremile džemove od bundeve i jabuke. Sve su potom prijateljski podijelili i zajedno uživali u zdravom doručku kojeg su sami pripremili.

Organiziran je i lov na blago, u okviru kojega su mališani u starogradskoj jezgri tražili skrivene dijelove od kojih su potom sastavili strašila. Tjedan bogat aktivnostima zaključen je tradicionalnom manifestacijom slikarski ex tempore, pod pokroviteljstvom Grada i novigradske Turističke zajednice. Nastali su tom prigodom dječji radovi kojima su mališani svome gradu podarili opipljiv trag svoje kreativnosti.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.