Vijesti

U utorak 3. ožujka održana 24. sjednica Gradskog vijeća

04.03.2020. /// Novigrad Vijesti / Gradsko vijeće
U utorak 3. ožujka održana je 24. sjednica Gradskog vijeća.

Prihvaćeni su zakonom propisani dokumenti kojima se uobičajeno regulira problematika sustava civilne zaštite na području Grada Novigrada-Cittanova, a koje je vijećnicama i vijećnicima predstavio i obrazložio Boris Rogić, stručni suradnik Službe civilne zaštite Vatrogasne zajednice IŽ. Konstatirao je među ostalim kako je stanje sustava civilne zaštite u Novigradu na razini koja osigurava uspješno funkcioniranje sustava civilne zaštite, kako u redovitim aktivnostima tako i u izvanrednim situacijama. Usvojeni su tako ovom prigodom Izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području Grada Novigrada-Cittanova za 2019. godinu, Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Grada Novigrada-Cittanova za razdoblje od 2020. do 2023. godine, te Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Novigrada-Cittanova za 2020. godinu.

Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada Novigrada–Cittanova. Resorni pročelnik Alen Luk objasnio je kako je riječ o tehničkom usklađenju s izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi koje su na snagu stupile 1. siječnja ove godine, a vezane su uz promjene unutar sustava državne uprave. Uredi državne uprave u županijama su naime od ove godine ukinuti, te su pripojeni županijskoj upravi, pa su dijelovi teksta gradskog Statuta u kojima se spominju županijski uredi državne uprave ažurirani i prilagođeni toj novoj situaciji.

Jednoglasno je prihvaćena Odluka o kupnji nekretnine, dijela zgrade u starogradskoj jezgri Novigrada u ulici Mandrač, poznate i kao Vila Venecija. Resorna pročelnica Sandra Rugani Kukuljan prenijela je kako je vlasnik zgrade, Ol nekretnine d.o.o. u likvidaciji Zagreb, objavio javni poziv za prodaju dijela zgrade, na koji je Grad Novigrad–Cittanova podnio ponudu za kupnju, u iznosu od 4,1 milijun kuna. Predmet javnog poziva odnosno prodaje bio je prvi kat zgrade s prizemnim pristupom, ukupne površine 490 četvornih metara, čiju je vrijednost sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina procijenio na 4,2 milijuna kuna, a prodavatelj je prihvatio ponudu Grada. Gradonačelnik Anteo Milos također je ukratko obrazložio odluku o kupnji, istaknuvši kako je namjera da se prostor privede javnoj društvenoj namjeni, te kako je - među ostalim – intencija da se tu preseli muzejska zbirka austrougarske mornarice trenutno udomljena u obližnjem Gallerionu, ali i da se postav proširi svojevrsnim muzejom ribarstva i mora.

Prihvaćena je Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi dijela nekretnine k.č.br. 1857 k.o. Novigrad, koja se nalazi u naselju Šaini, te je dio DPU-a naselja Šaini. Kako je obrazložila pročelnica Rugani Kukuljan riječ je o manjem dijelu te katastarske čestice, površine 122 m2, koji nije nerazvrstana cesta i nema značaj javnog dobra u općoj uporabi, pa će se na zahtjev vlasnika obližnje parcele ta čestica izuzeti iz javnog dobra, kao bi se mogla pripojiti planskoj parceli br. 189.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.