Vijesti

U subotu 18. travnja održana 26. sjednica Gradskog vijeća

18.04.2020. /// Novigrad Vijesti / Gradsko vijeće

Prihvaćena je Odluka o osnivanju zajedničke Koordinacije stožera Civilne zaštite za područje nekadašnje Općine Buje, kako bi se omogućilo slobodno kretanje stanovništva unutar granica područja Koordinacije bez izdavanja propusnica.

U subotu 18. travnja održana je 26. Sjednica Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova. I ova je sjednica održana u posebnim uvjetima, prilagođenima propisanim mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, a u skladu s napucima Ministarstva uprave RH. Vijećnici i vijećnice se naime nisu fizički okupili, već je sva komunikacija, pa i samo glasovanje po dnevnom redu, išlo elektroničkim putem.


Pred vijećnicima se našla samo jedna točka dnevnog reda, koja je jednoglasno i usvojena - Odluka o o osnivanju, ustrojstvu i djelokrugu zajedničke Koordinacije Stožera civilne zaštite na području Gradova Novigrad-Cittanova, Umag-Umago i Buje-Buie, te Općina Brtonigla-Verteneglio, Oprtalj-Portole i Grožnjan- Grisignana.


Kako je u svom pisanom obrazloženju prijedloga ove Odluke naveo gradonačelnik Anteo Milos, riječ je o odluci temeljem koje se utvrđuje osnivanje zajedničke Koordinacije stožera Civilne zaštite za to područje, a sve s ciljem ishodovanja potrebne suglasnosti od strane stožera Civilne zaštite RH, kako bi se omogućilo slobodno kretanje stanovništva unutar granica područja Koordinacije bez izdavanja propusnica. Donošenju ove Odluke prethodio je Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja Civilne zaštite, kojeg su za područje obuhvaćeno Sporazumom potpisali načelnici i gradonačelnici 6. travnja ove godine.

„Mjerom uvođenja slobodnog kretanja unutar granica područja Koordinacije stožera CZ-a (u najvećoj mjeri teritorija bivše zajedničke Općine Buje), želi se prvenstveno olakšati stanovništvu ovog područja rješavanje određenih potreba i obaveza bez ishodovanja propusnice. Želim međutim istaknuti kako unatoč toj mjeri i dalje traje borba s pandemijom COVID-a 19, i dalje smo suočeni sa specifičnom javnozdravstvenom kriznom situacijom. Od naših građana zato očekujemo da ovu mjeru koriste odgovorno i razumno, da kretanje unutar i izvan granica svoga grada odnosno općine i dalje ograniče na ono najnužnije i najpotrebnije. Samo tako ova Odluka, a potom i mjera slobodnijeg kretanja koju će ona omogućiti, ići će u pravcu daljnje uspješne borbe protiv koronavirusa i pandemije bolesti COVID-19. Svaka zloupotreba te opuštajuće mjere mogla bi narušiti sve dosad učinjeno, sve dobro i pozitivno što smo svi zajedno postigli.

Apeliram i ovim putem da i dalje budemo savjesni, odgovorni i disciplinirani u borbi protiv koronavirusa, kako bi s vremenom mogli donositi i neke nove pozitivne mjere i odluke, kojima ćemo dodatno olakšati svakodnevni život i aktivnosti naših sugrađana“, poručio je gradonačelnik Milos.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.