Vijesti

U režiji udruge Zdravi Novigrad obilježen Dan Jabuka

22.10.2013. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Udruga Zdravi Novigrad obilježila je 20. listopada Dan jabuka, prigodnim programom upriličenim u prostoru novigradske Zajednice Talijana. Odaziv Novigrađana bio je vrlo dobar, a prve među njima koji su se odazvali pozivu dočekale su sadnice jabuka kao mali prigodni poklon. U znaku jabuke i proizvoda od jabuke bio je i štand postavljen u atriju ZT-a, na kojem su se mogli kušati brojni kolači i slastice od jabuke, prirodni jabučni sokovi, jabučni ocat, marmelade i drugi proizvodi. Svoju su marmeladu od jabuka ovom prigodom ponudili i vrtićki mališani, koji su marmeladu pripremali uz pomoć svojih odgajateljica tijekom protekloga tjedna. Djeca iz novigradskih vrtića Tičići i Suncokret / Girasole priredili su i izložbu likovnih radova i skulptura od recikliranog materijala na temu jabuke.

Ovom prigodom predstavljena je i anketa kojom su ispitane navike Novigrađana po pitanju konzumiranja jabuka i pripremanja jela od jabuke. Anketu radnoga naziva "Novigrađani i ... jabuke" tijekom proteklog tjedna na uzorku od 300-tinjak Novigrađanki i Novigrađana proveli su volonteri udruge, a ovom ju je prigodom predstavila Patricia Radošić-Šabalja, koordinatorica Zdravog Novigrada. O samoj udruzi i njezinu programu okupljene je informirala predsjednica udruge Vivijana Fakin, dok je Elvis Fekete iz Volonterskog centra Istre u Puli održao kratko predavanje na temu "Volontarizam u Istri – mogućnosti volontiranja".

U pripremi i izvedbi ove prve aktivnosti udruge Zdravi Novigrad sudjelovali su svi koji su sudjelovali i u nedavnoj radionici na kojoj je i osmišljeno predstavljanje udruge na ovaj način, prigodom Svjetskog dana jabuke.

Dodajmo ovome kako je udruga Zdravi Novigrad u fazi izrade internet stranica na adresi www.zdravinovigrad.hr, te da se već sada komunikacija s udrugom može uspostaviti putem e-mail adrese .(JavaScript must be enabled to view this email address).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.