Vijesti

U ponedjeljak 16. rujna nastavljaju se radovi na rekonstrukciji prometnice D-75

13.09.2019. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
U ponedjeljak 16. rujna 2019. nastavljaju se radovi na rekonstrukciji dijela prometnice D-75, privremeno obustavljeni tijekom ljetnih mjeseci odnosno glavnog dijela turističke sezone. Riječ je o rekonstrukciji dionice od Celege do Stancije Roželo, ukupno dugoj oko 2,4 kilometra, koja je prije ljetne obustave radova asfaltirana, kako bi se promet mogao nesmetano odvijati, a sada se radovi nastavljaju do dovršetka rekonstrukcije.

Glavnina radova odvijat će se na dvije nedovršene dionice, na kojima će se promet iz tog razloga odvijati pod posebnom semaforskom regulacijom i gradilišnom signalizacijom, većinom jednim prometnim trakom. Tranzitni promet odgovarajućom privremenom prometnom signalizacijom preusmjerit će se na obilazne pravce, izvan centra naselja.

U dijelu prometnice na skretanju s D-75 prema Kastaniji/Pineti odnosno Karpinjanu, nastavit će se radovi na proširenju prometnice kako bi se izveo skretajni trak s ceste D-75 prema Kastaniji/Pineti odnosno Karpinjanu. Radovi će se nastaviti i na dionici u predjelu Tere, u okviru koje se nalazi križanje prometnice D-75 s odvojcima prema benzinskoj postaji Crodux, odnosno Aminessovim hotelima Maestral i Laguna te auto kampu Sirena. Ta dionica nije uopće zahvaćena prvom fazom radova, pa na njoj predstoji cjelovita rekonstrukcija, od uklanjanja postojećeg asfalta do izvođenja novoga, s pripadajućim nogostupom. Dio radova odvijat će se i na dovršetku nogostupa i bike-staze od predjela Tere do Stancije Roželo, no tu prepreka za odvijanje prometa neće biti. Predstoji također polaganje završnog sloja asfalta na toj potonjoj dionici.

Podsjetit ćemo kako radove izvodi tvrtka Colas d.o.o. Varaždin, za investitora Hrvatske ceste d.d. Zagreb. Riječ je o rekonstrukciji dionice državne prometnice D-75 u ukupnoj dužini od 2.421 metar. Nakon što je tijekom 2015. i 2016. godine rekonstruirana dionica od Dajle do Celege, krajem 2018. godine započet je nastavak rekonstrukcije, od Celege do Stancije Roželo. Rekonstrukcija obuhvaća sanaciju i proširenje kolnika na oko 7 metara i dogradnju biciklističke staze sa zelenim međupojasom. Na toj su dionici izgrađena i tri kružna toka: kod skretanja za nautički centar, kod skretanja za trgovački centar Plodine, te na predjelu Tere, kod skretanja za tamošnju turističku zonu Tere istok. Vrijednost investicije je procijenjena na 20.000.000 kuna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.