Vijesti

U okviru Dječjeg tjedna gradonačelnik posjetio vrtićke mališane

05.10.2016. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Škole i vrtići
U okviru aktivnosti obilježavanja Dječjeg tjedna, koji se ove godine od 3. do 9. listopada održava pod motom „Ljubav djeci prije svega“, mališane dvaju novigradskih dječjih vrtića, Tičići i Girasole, posjetio je gradonačelnik Anteo Milos.

Gradonačelnik je vrtićke mališane posjetio u pratnji pročelnika za društvene djelatnosti Alena Luka, te sa svojim malim domaćinima razmijenio darove. Zajedno su se i razgibali uz jutarnju gimnastiku, te poslušali priču koju im je pročitala knjižničarka Dijana Lipovac-Matić iz novigradske Gradske knjižnice. Milos i Luk potom su obišli mališane u njihovim vrtićkim sobama, te se još kratko zadržali u razgovoru i druženju sa svojim malim domaćinima.

Dodajmo kako se Dječji tjedan, pored ovog posjeta gradonačelnika, u novigradskim vrtićima obilježava i drugim aktivnostima. Mališani su tako u ponedjeljak imali priliku pogledati kazališnu predstavu za djecu Teatra Oz „Drvo ima srce“, a nakon posjeta gradonačelnika u utorak, u srijedu ih očekuje aktivnost pod nazivom „Vježbajmo zajedno“, kada će u školskoj sportskoj dvorani vježbati zajedno s učenicima prvih i drugih razreda novigradskih osnovnih škola. Mališani iz Suncokreta/Girasole će u srijedu posjetiti i Adventure park u Taru, a bit će tu i radionica izrade kolača. U četvrtak će Tičiće u vrtiću posjetiti animator Kiki, koji će došetati na štulama, te mališane razveseliti maštovitim oblikovanjem šarenih balona. U Suncokretu/Girasole će taj dan u suradnji s Talijanskom osnovnom školom prirediti radionicu kretanja, šetnju gradom i radionicu izrade slanog tijesta. U petak će Tičići posjetiti terene hotela Aminess Maestral, te se tamo družiti s Aminessovim animatorima, dok će Suncokret/Girasole na izlet u Rijeku uz posjet izložbi „Divovi Patagonije“ u Prirodoslovnom muzeju.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.