Vijesti

U Novigradu održano 6. kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

20.02.2017. /// Novigrad Vijesti / Sport
Preko stotinu biciklista iz raznih dijelova Hrvatske, Slovenije, Italije i Njemačke, okupilo se proteklog vikenda u Novigradu, u okviru 6. kola MTB Zimske lige Istre i Kvarnera. Utrka se vozila na stazi u novigradskoj Pineti, koja tehnički nije zahtjevna, ali kondicijski izvlači jako puno energije iz vozača.

Pogled na more i starogradsku jezgru Novigrada u daljini, daju posebnu čar utrci, koja se odvija tik uz more i kroz okolne vinograde. Vrijeme koje je dočekalo bicikliste bilo je više proljetno nego zimsko, što je pridonijelo još boljoj atmosferi.

Domaćin i organizator utrke je BK Novigrad, Grad Novigrad-Cittanova se pobrinuo za okrjepu, a zahvala organizatora ide novigradskom MK Pirates, koji su ustupili prostore i logistički pomogli organizaciju utrke.

Ukupni pobjednik utrke je Mitja Tancik, koji je odnio ukupnu pobjedu ispred Gregora Sikošeka, Anthonya Bilića i Jurice Galića. Najbrži kadet dana bio je mladi Jakob Smolnikar iz Energijateam, Anthony Bilić je pobjednik u kategoriji Juniora, dok je Matko Grujić (KBBXS Adrenalina) bio najbrži senior. U kategoriji Master A je Mitja Tancik (Energijateam) završio na najvišoj stepenici, kao i Aleš Rijavec (Energijateam) u Master B kategoriji. te Giovanni Marassi (GS Azzida) u Master C klasi. Njemica Ricky Westphal (Scott Contessa Team) je bila najbrža juniorka, dok je najbrža seniorka bila Marina Novel (CSI Udine). Slovenski početnik Marcel Gladek (MBK SportR.si) pobjednik je u kategoriji do 13 godina, a Ivan Peruško (BK Axa) kod mladića do 15. Godine starosti. Anja Nadu (BK Montes) je bila najbrža u kategoriji početnica do 15 godina. U kategoriji e-bike Alen Žufić je bio jedini natjecatelj.

U prvoj utrci, na kraćoj stazi, gdje su snage odmjerili mlađi biciklisti, pobjede su odnijeli Bor Križan (u kategoriji U7), Lenart Dejak (U9), te Jurij Zupanič (U11), dok je u kategoriji U11 kod djevojčica pobijedila Amelie Lipovac.

Sljedeće 7. kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera na rasporedu je 5. ožujka, kada karavana seli u buzetski stari grad.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.