Vijesti

U novigradskom hotelu Rivalmare predstavljeni izvrsni turistički rezultati Istre

19.09.2016. /// Novigrad Vijesti / Turizam
Istarski župan Valter Flego, uz prisutstvo direktora TZ Istarske županije Denisa Ivoševića i pročelnice za turizam Nade Prodan Mraković, predstavio je u novootvorenom novigradskom boutique hotelu Rivalmare rezultate turističke sezone za područje Istre.

- Istra je najturističkija regija Hrvatske, što potvrđuju i ovogodišnji rezultati, najbolji u turističkoj povijesti Istre. Nakon zaključenja kolovoza, možemo slobodno reći da je Istra apsolutni šampion hrvatskog turizma s ostvarenih preko 3 milijuna dolazaka i preko 20 milijuna noćenja, naglasio je župan Flego, dodajući kako je jedna trećina ukupnog prihoda od turizma u Hrvatskoj, ostvarena upravo u Istri.

Vrhunski rezultati istarskog turizma, smatra Flego, ne događaju se slučajno, već su posljedica dobro odrađenog posla i sinergije privatnog i javnog sektora, povećanja investicija, te kvalitetnog i strateškog marketinga. “Istra je zahvaljujući svemu tome danas jasno prepoznat brend okrenut stvaranju turizma doživljaja koji se ostvaruje kroz cijelu godinu”, kazao je istarski župan.

Naime, turizam u Istri usmjeren je na jače povezivanje s poljoprivredom, kao i promoviranje enogastronomije, cikloturizma, zdravstvenog i nautičkog turizma. Na taj se način, obogaćuje i proširuje ponuda koja nije više vezana samo uz obalu.

„Brojne su enogastronomske i druge manifestacije koje imaju veliku posjećenost stranih gostiju i izvan glavne sezone. Istra ima što ponuditi današnjem zahtjevnom gostu“, istaknuo je Flego, dodajući: „Za uspješne i kvalitetne turističke proizvode i rezultate ključne su investicije. Osobno me veseli što se sve više grade mali, obiteljski hoteli i kampovi koji nude personaliziranu uslugu gostu, te što se ulaže u povećanje kvalitete privatnog smještaja.
Nastavlja se i pozitivan trend ulaganja velikih hotelskih kuća u Istri koje će u idućoj godini biti u iznosu višem od 200 milijuna eura. Ove investicije doprinijet će povećanju atraktivnosti Istre i njezinoj konkurentnosti te omogućiti nova zapošljavanja.“

Istarska županija je, podsjeća Flego, izradila i usvojila Masterplan za turizam 2015.-2025., kojim će se stvoriti još konkurentniji sustav upravljanja turizmom.

- Rezultati koje smo ostvarili, s dosadašnjom raspodjelom sredstava i resursima koje imamo na raspolaganju, pokazuju da je Istra jaka i uspješna turistička destinacija, na ponos svima nama. No, možemo biti još jači, a to je moguće samo rješavanjem otvorenih gorućih pitanja u ovom sektoru, poput pitanja vlasništva nad turističkim zemljištem i plaćanja boravišne pristojbe. Na taj način potaknut će se daljnja ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta i omogućiti još veći prihodi u turizmu Istre od kojih koristi ima cijela država“, poručio je istarski župan.

Na samome kraju zahvalio je svima koji rade u turističkom sektoru na odlično obavljenom dosadašnjem poslu. “Ovaj uspjeh je rezultat zajedničkih napora svih nas! Svima želim puno uspjeha i u turističkoj posezoni“, zaključio je Flego.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.