Vijesti

U novigradskoj knjižnici otvoren Mjesec hrvatske knjige

19.10.2016. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Predstavljanjem zbirke pjesama Vedrane Štiglić Vidović „Rasuta u čežnjama“, Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova svečano je otvorila Mjesec hrvatske knjige. Zbirku je u ime nakladnika, Matice hrvatske, ogranak Buje, predstavio Zlatan Varelija.

Umaška književnica Vedrana Štiglić Vidović rođena je u Sinju, a od 1975. godine na Bujštini radi kao prosvjetna i kulturna djelatnica do umirovljenja. Do sada je u sklopu Ogranka Matice hrvatske Umag objavila zbirku priča „Stope iza gromače“, 2009. godine zbirku pjesama „Da me zaboliš, a 2011. godine drugu zbirku priča „Popara i druge priče“. Samozatajna, ali puna duha i vedrine, autorica je u razgovoru s publikom, predstavila svoj stvaralački rad i pročitala nekoliko pjesama iz zbirke „Rasuta u čežnjama“. Mladi novigradski glazbenik Emanuel Pištan popratio je književnu večer na harmonici, koju uči u glazbenoj školi Osnovne škole Rivarela već nekoliko godina pod mentorstvom Branislava Ostojića. Nakon pjesničke večeri, u predvorju knjižnice, članovi i članice udruge likovnih umjetnika amatera iz Novigrada, „Agata“, svečano su otvorili svoju zajedničku izložbu pod nazivom Barke i more.

Ravnateljica knjižnice, Morena Moferdin, izrazila je zadovoljstvo što će ova izložba oplemeniti prostore knjižnice i pohvalila je članove i članice udruge „Agata“ na trudu i napretku u radu koji je vidljiv u svakoj godišnjoj izložbi koju udruga realizira u Knjižnici. Članica udruge, Zvjezdana Davanzo, predstavila je publici članove udruge i njihov rad izložen na izložbi. Izložba ostaje otvorena do 14. studenog i može se pogledati u radno vrijeme knjižnice.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.