Vijesti

Reprezentacije Hrvatske i Kanade priredile košarkaški spektakl

24.06.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport
Hrvatska košarkaška reprezentacija u novigradskoj sportskoj dvorani odigrala je prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Kanade, u okviru priprema za Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2016. godine.

Pred dobrano ispunjenom dvoranom u ovom prvom pripremnom susretu izabranici Aleksandra Petrovića upisali su poraz, uz rezultat 80:91 (21:27, 24:21, 15:19, 20:24). Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bojan Bogdanović s 24 poena i četiri skoka, te Rok Stipčević koji je upisao 15 poena.

Izbornik Aleksandar Petrović na press konferenciji neposredno nakon utakmice izjavio je: „Ako želimo dobro sami sebi, onda moramo biti brutalno iskreni. Ovo nije najidealniji protivnik za nas, s obzirom na ono što nas čeka u Torinu. Međutim, Kanada je odavno odabrana za sparing partnera, još u drugom mjesecu. Zašto to govorim? Zato što ćemo se u dvije utakmice boriti protiv profila protivnika kojeg nećemo gledati u Torinu. Imali smo čitav niz problema u konceptu protiv ovakve momčadi, a čitav niz elementarnih nesmotrenih pogrešaka doveo nas je do toga da u drugom poluvremenu praktički posustanemo što se tiče igre. Očigledno se naše petice nisu znale nametnuti protiv ovako atletske momčadi.“

Za Kanadu se – naglasio je Petrović - nije posebno radilo po pitanju skautinga, već je poslužila kao trening utakmica koja je izborniku pomogla da uvidi neke stvari u vlastitoj momčadi. S istim protivnikom Hrvatska će pripremu utakmicu odigrati i 23. Lipnja u talijanskom Jesolu.

- Ono što je za očekivati je da ćemo se za tri dana u tom kontekstu malo kvalitetnije pripremiti. Bez obzira što mi imamo tu utakmicu, ja moram odraditi četiri treninga s najvećim naglaskom na Simona i Šarića, odnosno inkorporirati ih u ekipu. To je ovog trenutka apsolutni prioritet, gledajući i na profil momčadi i na ono što nas očekuje u Torinu. Jer, što nam se dogodilo danas? Osim solidnog ulaska Šakića u prvom poluvremenu, te vrlo korektne defanzivne rotacije, kada smo izvadili Bilana i Šakića… Ulazak Planinića dao nam je energiju, iskontrolirali smo skok, međutim primili smo dvije trice. Jednu po završetku prve četvrtine, drugu isto tako istekom vremena u drugoj (šut sa 8 metara). Previše je tu bilo stvari koje su nas 'rezale', međutim pokušat ćemo tu drugu utakmicu iskoristiti na najbolji mogući način, ali prioritet opet ostaje isti – Šarić i Simon! Sigurni smo da će nam dati onu kvalitetu koja fali ovoj momčadi.“

Utakmica s Kanadom nije profil onoga što nas čeka u Torinu, naglasio je nekoliko puta izbornik, ali i otkrio što je izvukao iz novigradske utakmice: „Ovog trenutka smo definitivno zapostavili individualnu odgovornost u obrani, razmatrajući više kolektivnu obranu pet na pet. Kolektivna taktika pada u vodu onog trenutka kada mi deset puta jedan na jedan budemo probijeni. Prema tome, to su elementarne stvari kojih je bilo previše na ovoj utakmici koja je bila prva, a samim time, za tri dana u Jesolu to moramo eliminirati. Na taj način moramo iskoristiti da ta utakmica bude bolja. No, ne želim izgubiti fokus od profila i načina onoga što nas očekuje u Torinu“, objasnio je izbornik Petrović.

FOTO: Marin Sušić (http://www.hks-cbf.hr)

Galeriju fotografija s utakmice pogledajte OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.