Vijesti

U cijelosti asfaltirano parkiralište sportske dvorane

24.08.2015. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
U drugoj polovici kolovoza asfaltiran je dio velikog parkirališta gradske sportske dvorane koji dosad nije imao asfalt, čime je ova velika parkirna površina u potpunosti uređena i presvučena asfaltnim tepihom. Ukupno je ovim novim zahvatom asfaltirano oko tri i pol tisuće četvornih metara, na kojima je dobiveno 266 novih parkirališnih mjesta.

Samom asfaltiranju prethodili su radovi na pripremi terena. Ta je površina prethodno već – prije nekoliko godina - bila nasuta kamenim agregatom, ali je on naravno zbog protoka vremena te atmosferskih i drugih utjecaja postao neravnomjerno raspoređen, pa je asfaltiranju prethodila faza njegova niveliranja, djelomičnim iskopima, na mjestima gdje je to bilo potrebno, a potom je cijela površina tamponirana s 10 centimetara novoga sloja kamenog agregata. Prostor je naravno i omeđen s 200-tinjak metara rubnjaka, a zatim asfaltiran.

Tijekom pripremnih radova iskopani su i betonirani kanali za oborinsku odvodnju, te su postavljene odgovarajuće propusne rešetke, u ukupnoj dužini od 60-ak metara, a kanal je spojen na postojeći sustav oborinske odvodnje.

Pripremni radovi prije asfaltiranja, kao i oni na oborinskoj odvodnji, povjereni su novigradskom poduzeću Robi trans d.o.o., dok je samo asfaltiranje obavila pazinska Zebra. Radovi su započeli koncem lipnja, a vrijednost investicije je nešto manje od 600 tisuća kuna (s PDV-om).

Da podsjetimo, prvi dio parkirališta uređen je i asfaltiran u travnju 2011. godine. Tada je izgrađena i pristupna prometnica s parkirališta na županijsku cestu Novigrad-Poreč. Tom je prvom fazom uređenja dobiveno 113 parkirnih mjesta za automobile i dodatnih 12 za automobile za osobe smanjene pokretljivosti (invalide). Pored izvedbe samog parkirališta obavljeni su i dodatni radovi na odvodnom kanalu dijela sustava za zaštitu područja „Lako“ od površinskih voda sliva Marketi, koji dijelom prolazi ispod parkirališta dvorane.

Podsjećamo također kako je u međuvremenu u neposrednoj blizini izgrađeno i kružno raskrižje, kojim je omogućen siguran ulaz odnosno izlaz s parkirališta dvorane na državnu cestu DC-75 Novigrad-Poreč.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.