Vijesti

U atriju Gradske knjižnice otvorena skupna izložba Figure

20.11.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U atriju novigradske Gradske knjižnice otvorena je skupna izložba polaznika likovne radionice pod nazivom „Figure“. Izloženi radovi nastali su tijekom vikend-likovne radionice održane u listopadu u prostoru Atelijera Agata. Radionica se održavala pod vodstvom likovne pedagoginje Suzane Bertok.

Cilj ove, kao i prethodnih radionica, bilo je stručno usavršavanje članova, suradnja sa sličnim udrugama, te uključivanje novih članova zainteresiranih za likovnu umjetnost. Tijekom radionice polaznici su se kroz teoretska izlaganja upoznali s osnovama ljudskog lika, te nakon mnoštva skica došli do konačnog odabira završnog rada. Radovi su prvotno izrađeni u tzv. notan tehnici, a potom akrilnim bojama.

Svoje su radove na izložbi predstavili Karlo Bonačić, Lorena Ciguj, Zvijezdana Davanzo, Ester Diklić, Mariza Dobrivojević, Slavica Ezgeta, Maria Klarić, Vesna Luk, Dunja Mazić, Slavica Oplanić i Lidija Rubeša. Događaj je pjesmom uveličala vokalna etno skupina Nigrignanum iz Labinci. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca, a moguće ju je pogledati u radno vrijeme Knjižnice.

Likovna udruga Atelijer Agata ove je godine već održala nekoliko skupnih izložbi. Izložba Barke i more održana je povodom blagdana Svete Agate u Portorožu-Luciji. Na danima otvorenih vrata galerije i u slovenskom gradu Laško, na manifestaciji Pivo in cvetje, upriličena je izložba pod nazivom Cvijeće. U okviru manifestacije Slovenska noć, u suradnji s likovnom udrugom iz Laškog, postavljena je izložba na otvorenom, u Parku Novigradske biskupije. Povodom dana Grada održana je izložba pod nazivom Morske priče.

U Agati najavljuju kako se svi zainteresirani mogu predbilježiti za slijedeći ciklus radionica Stvarajmo zajedno.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.