Vijesti

Tri dana božićnog sajma i druženja s Djeda Mrazom!

12.12.2018. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići / Kultura i zabava
Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica i ove godine od 13. do 16. prosinca pripremaju tradicionalnu predbožićnu manifestaciju pod nazivom „Novigradske božićne radosti“. U grijanom šatoru na Velikom trgu od četvrtka 13. do subote 15. prosinca održat će se izložbeno-prodajni božićni sajam s bogatom ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca, po pristupačnim cijenama. Radno vrijeme sajma je od 16 do 20 sati, a bit će popraćen i prigodnim programom na pozornici u šatoru, u kojem će sudjelovati novigradske udruge, ustanove i drugi izvođači. U šatoru će se od četvrtka do subote od 16 do 20 sati održavati i kreativne radionice za djecu u režiji Dječjeg vrtića Tičići.

Manifestaciju će u četvrtak u 16 sati na pozornici u šatoru svečano otvoriti gradonačelnik Anteo Milos. Uslijedit će potom prigodni program u kojem će se predstaviti dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola, te dječja plesna skupina „Sunshine“, koja djeluje pri udruzi DSR AlphaFit iz Umaga. Sutradan, u petak, u okviru popratnog programa u šatoru će nastupiti mali plesači i odrasli članovi KUD-a Dajla, dok će Gradska knjižnica nagraditi naj-čitatelje i čitateljice. Subotnji popratni program u 16 sati će na Velikom trgu otvoriti „žive jaslice“ vrtića Suncokret-Girasole, a program se potom nastavlja u šatoru nastupima župnog zbora novigradske župe Svetog Pelagija Mučenika, mješovitog pjevačkog zbora Lavanda i malih pjevača iz OŠ Rivarela.

Ovogodišnja novost je da će druženje s Djeda Mrazom uz podjelu poklona biti organizirano kroz sva tri dana božićnog sajma, od četvrtka do subote, od 18 sati nadalje. U četvrtak će se pokloni dijeliti djeci predškolskog uzrasta (jasličke skupine, mlađe vrtićke skupine, predškolska djeca koja ne pohađaju vrtić), u petak će na red doći srednje i starije vrtićke skupine, dok će u subotu Djed Mraz poklonima razveseliti učenike i učenice nižih razreda osnovnih škola. U četvrtak i petak bit će tu i popratni sadržaji poput fotografiranja s Djeda Mrazom, te izrade maštovitih kreacija od balona u društvu popularnog klauna Kikija.
Od četvrtka do subote u vrijeme Sajma posjetitelje će dočekati i prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama ispred šatora, uz neizbježno kuhano vino i čaj, kobasice i hrenovke u pecivu, fritule...

Također, u četvrtak i petak s početkom u 17 sati u prostoru Zajednice Talijana održat će se kreativna radionica za djecu u režiji Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole.

Program će se zaključiti u nedjelju, kada će se u šatoru s početkom u 18 sati održati tradicionalno druženje za sve novigradske umirovljenike, uz zakusku i već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom. Za zabavu će ovoga puta biti zadužen Goran Griff.

Organizatori i pokrovitelji manifestacije su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, uz suorganizaciju novigradskog DND-a. Detaljan program „Novigradskih božićnih radosti“ dostupan je na službenoj internetskoj stranici Grada Novigrada-Cittanova, www.novigrad.hr.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.