Vijesti

Svečano otvoreno prvo od tri velika svjetska kuglačka natjecanja u Novigradu

16.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport
U novigradskoj sportskoj dvorani svečano je jučer navečer otvoren 10. Svjetski kup u klasičnom kuglanju (na 9 čunjeva) za uzrast do 18 godina (U18), kao prvo od tri velika svjetska natjecanja koje će Novigrad i ovdašnja sportska dvorana ugostiti u naredna dva tjedna. Nakon U18 svjetskog kupa (15.-17. 5.) slijedi naime Svjetsko prvenstvo do 23 godine (17.-22. 5.), a potom i pojedinačno Svjetsko prvenstvo za seniorke i seniore (22.-28. 5.).

Prigodnim govorima predstavnicima 12 reprezentacija, sucima natjecanja te ostaloj okupljenoj publici, obratili su se ovom prigodom gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza prof. dr. sc. Tonči Mikac, te dopredsjednik Svjetske federacije za klasično kuglanje na 9 čunjeva (WNBA-NBC) dr. Jiri Jancalek.

Gradonačelnik Milos zaželio je dobrodošlicu svim sudionicima Svjetskog kupa, kao i publici koja će pratiti natjecanja, zahvalivši HKS-u na prigodi da upravo Novigrad bude domaćinom ovako velikih sportskih natjecanja svjetskoga ranga. Istaknuo je kako će kao domaćini učiniti sve što je u njihovoj moći da opravdaju ukazano povjerenje, da budu dobar domaćin i partner u organizaciji, te kako se nada da će ova natjecanja pomoći u popularizaciji kuglačkog sporta, ne samo u Novigradu, već i u Istri i ostatku Hrvatske.

Predsjednik HKS-a Mikac podsjetio je kako se sva tri svjetska natjecanja u Novigradu održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, te je i on istaknuo dobru suradnju s novigradskim domaćinima, za koju se nada kako će rezultirati organizacijom natjecanja na najvišem nivou.

Potpredsjednik WNBA-NBC Jancalek svim je sudionicima natjecanja zaželio uspješne nastupe i dobre rezultate, a nakon svečanog podizanja zastave WNB-NBC-a i službeno je proglasio 10. svjetski kup za uzrast do 18 godina otvorenim.

Nakon svečanih prisega natjecatelja i sudaca natjecanja, te intoniranja himne zemlje domaćina, Republike Hrvatske, uslijedio je i kraći kulturno-umjetnički program u kojem su pjesmom i folklornim plesom sudjelovali učenici novigradske OŠ Rivarela, dok se ritmičkim plesom predstavio porečki Klub ritmičko-sportske gimnastike.

Više o sva tri kuglačka natjecanja u Novigradu doznajte na službenim stranicama.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.