Vijesti

STK Novigrad – Rezultati s natjecanja

05.03.2018. /// Novigrad Vijesti / Sport
Na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke u stolnom tenisu, koje je proteklog vikenda održano u Termama Sv. Martin na Muri, u konkurenciji šezdesetak natjecatelja i natjecateljki, kao jedina predstavnica Primorsko-istarsko-goranske regije, bila je članica novigradskog stolnoteniskog kluba Željka Zakinja-Sloković. Ona je nastup na Prvenstvu Hrvatske osigurala putem kvalifikacija održanih u Poreču.

Nastup među vrhunskim igračicama, reprezentativkama koje su godinama u samom vrhu Hrvatskog stolnog tenisa, za Zakinju-Sloković je bio iznimno veliki izazov i veliko iskustvo. U prvom kolu susrela se sa seniorkom Martom Vukelić, koja je na ovom državnom prvenstvu nastupila na poziv trenera reprezentacije. U vrlo jakom meču Zakinja-Sloković je dala svoj maksimum, no pobjeda je otišla na stranu vrlo jake Vukelić, koja trenutno zauzima 13. poziciju na HSTS-ovoj ljestvici. Meč protiv Klare Bardač, koja zauzima 14. poziciju na rang ljestvici, bio je izuzetno zanimljiv, na trenutke i dramatičan, jer je Zakinja-Sloković u trećem setu imala i vodstvo 8:5, no na koncu je ipak slavila Bardač. U trećem meču je Zakinja-Sloković protiv Mije Majić zasluženo trijumfirala rezultatom 4:3. Time je zauzela treću poziciju u skupini, no to nije bilo dovoljno za nastavak u glavnom žrijebu državnog prvenstva.

No, i s ovom jednom pobjedom ostvarila je svoj cilj i odličan rezultat za novigradski klub, a konačnu poziciju na hrvatskoj rang ljestvici doznat će krajem ovoga tjedna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.