Vijesti

Sredstvima prikupljenima u okviru manifestacije Goodbye 2018 novigradski DVD kupio vrijednu opremu

25.02.2019. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Novigradsko Dobrovoljno vatrogasno društvo Neapolis, predvođeno predsjednikom Valmijem Fabrisom i zapovjednikom Aleksandrom Fabrišom, predstavilo je u svom sjedištu opremu kupljenu sredstvima prikupljenima tijekom manifestacije Goodbye 2018, kojom su brojni Novigrađani i njihovi gosti posljednjeg dana prosinca ispred gradske sportske dvorane ispratili Staru godinu.

Tijekom samo jednog popodneva tom je prigodom za kupnju nove opreme novigradskom DVD-u prikupljeno 54 tisuće kuna, kroz prodaju hrane i pića, lutrije, plavih novogodišnjih kapica itd. U organizaciju manifestacije bile su – pored samog DVD-a - uključene i novigradske udruge Zdravi Novigrad, Moto klub Pirates, Sindikat umirovljenika Hrvatske, te Udruga za stare i mlade Dajla-Novigrad, uz pokroviteljstvo Grada i TZG-a, te pomoć drugih sponzora, podsjetila je ovom prigodom predsjednica Zdravog Novigrada Vivijana Fakin.

„Naši DVD-ovci pomažu nam u raznim prigodama, na čemu im zahvaljujem u ime svih naših sugrađana, pa se nadamo da će im ova nova oprema dodatno pomoći u njihovom radu“, istaknula je Fakin.

Zapovjednik novigradskog DVD-a Fabriš zahvalio je ovom prilikom svim udrugama uključenima u organizaciju, svim sponzorima i pokroviteljima, kao i svim sugrađanima i ostalim posjetiteljima manifestacije Goodbye 2018, koji su svojom donacijom pomogli u prikupljanju ovog značajnog iznosa. Oprema koja je tim sredstvima kupljena, poslužit će za opremanje novog vatrogasnog vozila, čiju će kupnju za potrebe DVD-a financirati Grad Novigrad-Cittanova.

„Specijalno vatrogasno vozilo, vrijedno oko dva milijuna kuna, u fazi je projektiranja, a kada stigne na našu adresu bit će potrebno kvalitetno ga opremiti, pa je ova inicijativa bila više nego dobrodošla u tom pravcu“, naglasio je Fabriš, zahvaljujući Gradu koji je – kako je rekao – prepoznao potrebu nabavke takvog vozila, kojim će se razina vatrogasne sigurnosti podići na višu razinu.

U okviru opreme kupljene prikupljenim sredstvima našla su se dva kompleta izolacionih aparata za zaštitu dišnih organa, visokotlačni jastuci s reduktorima i kontrolerima za podizanje tereta, te čepovi za brtvljenje šahtova, sve nužno potrebno za opremanje budućeg novog vatrogasnog kamiona.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.