Vijesti

Smanjenjem zakupnine Grad pomaže korisnicima poslovnih prostora u starogradskoj jezgri

22.03.2017. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Gospodarstvo
Zaključkom gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova Antea Milosa zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Grada, smještenih u starogradskoj jezgri, odobreno je smanjenje mjesečne zakupnine.

U razdoblju od 1. travnja 2017. godine do 31. ožujka 2018. godine odobreno je tako smanjenje zakupnine u iznosu od 10 posto korisnicima poslovnih prostora u starogradskoj jezgri osim za slijedeće djelatnosti: financijske i kreditne institucije; putničke agencije; organizatori putovanja (turoperatori) i subjekti koji obavljaju ostale rezervacijske usluge, te djelatnosti povezane s njima; subjekti koji obavljaju trgovinu na malo satovima i nakitom u specijaliziranim prodavaonicama; agencije za poslovanje nekretninama; udruge i drugi proračunski korisnici; političke stranke; tijela državne uprave i druga upravna tijela.

Svim zakupcima poslovnih prostora u starogradskoj jezgri koji svoju djelatnost obavljaju tijekom cijele godine, odobrit će se pak popust od 10 posto za razdoblje od 1. studenog 2017. do 31. ožujka 2018. godine.

Onim zakupcima koji zadovoljavaju oba prethodno navedena uvjeta, popust će se odobriti kumulativno, dakle u iznosu od 20 posto.

- Riječ je o mjeri koju Grad Novigrad-Cittanova primjenjuje obzirom na otežane okolnosti poslovanja poduzetnika i obrtnika izazvane dugotrajnom krizom, te padom kupovne moći stanovništva u uvjetima te iste ekonomske krize. Namjera nam je i ovom mjerom, koju provodimo proteklih nekoliko godina, doprinijeti oporavku trgovačko–uslužnih djelatnosti kod kojih se bilježi najveći pad poslovanja, a s ciljem očuvanja tih djelatnosti odnosno radnih mjesta u njima, obrazložio je gradonačelnik Milos, dodajući: „Svim zakupnicima, bez obzira na djelatnost, odobrava se stoga smanjenje mjesečne zakupnine od 10 posto za razdoblje od studenog ove do ožujka iduće godine, budući da se evidentno najlošije poslovanje veže uz mjesece izvan turističke sezone: studeni, prosinac, siječanj, veljaču i ožujak, kada bitno opada prodaja roba i usluga. Interes Grada je da i u mjesecima izvan turističke sezone trgovci, ugostitelji i drugi mjerom obuhvaćeni pružatelji usluga budu prisutni sa svojom ponudom ili uslugama“.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.