Vijesti

Skupnom izložbom „Cvijeće“ obilježen Dan otvorenih vrata galerije „Agata“

05.05.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Otvorenjem skupne izložbe polaznika likovne radionice i članova likovne udruge Agata, obilježen je u istoimenoj novigradskoj galeriji krajem travnja Dan otvorenih vrata Agate. Izložba nosi naziv Cvijeće, a na njoj su svoje radove izložili Giuliana Benjak, Karlo Bonačić, Chaterine Zoldan Blasutto, Lorena Ciguj, Zvjezdana Davanzo, Patrizia Demark, Mariza Dobrivojević, Libera Gortan, Simona Trnovšek Jugovac, Teja Kozlović, Maria Klarić, Elsa Demark Mazalović, Dunja Mazić, Slavica Oplanić, Sanja Oplanić, Petra Petelin i Lidija Rubeša, a izložen je i rad korisnika Centra za inkluziju iz Buja.

Prigodom otvorenja izložbe voditeljica udruge Slavica Oplanić podsjetila je kako je Dan otvorenih vrata galerije Agata projekt koji se nastavlja već šestu godinu zaredom, s ciljem da se građanima, iznajmljivačima i posjetiteljima ponude unikatni radovi, umjetničke slike, kao i informacije o recikliranju starih uporabnih predmeta raznim tehnikama, kako bi na taj način uljepšali svoje stanove, apartmane ili odabrali unikatni poklon. Kratki osvrt na izložene radove dala je članica Udruge Denise Zlobec, koja je istaknula kako je bitno pokazati publici svoje radove, iako to nije uvijek lako, obzirom da izlaganje radova na neki način znači i pokazivanje istinskoga, intimnoga sebe.

Moglo se ovom prigodom čuti i kako je izbor teme pod nazivom „Cvijeće“ inspiriran dolaskom proljeća, a u planu je izlaganje istih radova u suradnji s likovnom udrugom iz Laškog (Slovenija), na njihovoj manifestaciji „Pivo in cvjetje„ u Laškom, u srpnju ove godine.

Izložba ostaje otvorena do 29. svibnja, a može se razgledati vikendom od 17 do 19 sati, ili prema dogovoru.

Dodajmo kako je samoj izložbi prethodila likovna radionica, održana tijekom dva vikenda, koncem ožujka i početkom travnja. Na njoj su se pripremali radovi za izložbu, a svrha radionice bila je i stručno usavršavanje članova udruge, kao i mogućnost predstavljanja likovnog jezika novim članovima i posjetiocima atelijera.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.