Vijesti

Štićenici centra za inkluziju Buje ostvarili zanimljiv kreativni rad u parku Janeza Ziherla

22.07.2020. /// Novigrad Vijesti
Kao aktivnost u okviru projekta kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Novigrada, Buja, Brtonigle, Grožnjana te Oprtlja, u Novigradu je u utorak 21. srpnja organizirana radionica „Mogućnosti ponovne uporabe odbačenih ribolovnih alata i morskog otpada“.

U prelijepom okruženju Parka Janeza Ziherla, sa pogledom na sam grad i na more, štićenici Centra za inkluziju Buje, u suradnji s udrugom Zelena Istra, izradili su zanimljiv kreativni rad. Prvi dio radionice bio je posvećen prezentaciji problematike morskog otpada, njegovom utjecaju na podmorje i zdravlje pri čemu su svi zainteresirani sudionici i prolaznici saznali nešto više. Potom se pošlo u obilazak obližnjih plaža i u skupljanje raznog plastičnog otpada iz mora, nakon čega je novigradski ribar donio nešto svog upotrjebljenog ribolovnog alata što je poslužilo kao sirovina za osmišljavanje kreativnih suvenira i za jedan poseban kreativni rad – poziv S.O.S. Kroz ovaj simbolični poziv upomoć progovorila je priroda i naše more, pozivajući nas da obratimo pažnju na naše postupke jer smo svi odgovorni za budućnost planete.

Projekt „Izdvoji s(v)e. Fai la differenza. - Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Novigrada, Buja, Brtonigle, Grožnjana te Oprtlja“, sufinanciran je od strane EU iz Kohezijskog fonda, a provodi ga Grad Novigrad-Cittanova. Ukupna vrijednost projekta 577.787,01kn, iznos EU potpore: 491.118,95kn.

C. Pozzecco

 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.