Vijesti

S uspjehom održane „Novigradske božićne radosti“

20.12.2016. /// Novigrad Vijesti
Tradicionalna predblagdanska manifestacija pod nazivom „Novigradske božićne radosti“ održana je od 16. do 20. prosinca, dijelom u šatoru na Velikom trgu, a ove godine po prvi puta i u Parku Novigradske biskupije, u kojem je stvorena prava adventska atmosfera.

Manifestaciju su u petak 16. prosinca, nakon uvodne „visoke dobrodošlice“ raspjevanog dua „Šik-šok“ na štulama, svečano otvorili novigradski gradonačelnik Anteo Milos i župnik Luka Pranjić, u društvu zamjenice gradonačelnika Sonje Šikanić. Uz zahvale svima koji su doprinijeli manifestaciji, gradonačelnik Milos je i ove godine prigodom otvorenja Novigradskih božićnih radosti uručio novčane darove Grada Novigrada-Cittanova od po 10.000 kuna. Ove su godine vrijedne darove zaslužile udruga UPKA Error, koja svojim predstavama uveseljava i nasmijava svoje sugrađane, te novigradska OŠ Rivarela, za projekt pod nazivom „Igrom do smijeha“, kojem je cilj opremanje dvorišta škole dječjim igralima. Nagrade odnosno pokloni ove su godine tako bile u znaku smijeha, kako i priliči veselim blagdanima koji su pred nama, poručio je gradonačelnik.

U grijanom šatoru na Velikom trgu od petka 16. do nedjelje 18. prosinca održao se potom izložbeno-prodajni božićni sajam s bogatom ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca, po pristupačnim cijenama. Radno vrijeme sajma bilo je od 15 do 20 sati, a bio je popraćen i prigodnim programom na pozornici u šatoru, u kojem su sudjelovale novigradske udruge, škole, vrtići, pjevački zborovi i drugi izvođači. U petak su se tako predstavili dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola i OŠ Rivarela, dok je Gradska knjižnica nagradila naj-čitatelje i čitateljice. Sutradan, u subotu, u okviru popratnog programa u šatoru nastupili su mali plesači i odrasli članovi KUD-a Dajla, župni zbor župe Sv. Ivana Krstitelja iz Dajle, dok je UPKA Error izvela kratki humoristični skeč Zumba u auta. U nedjelju je program u šatoru ugostio male harmonikaše, župni zbor novigradske župe Svetog Pelagija, mješoviti pjevački zbor Lavanda, te dječju plesnu skupinu „Sunshine“, koja djeluje pri udruzi DSR AlphaFit iz Umaga. U šatoru se u subotu i nedjelju u popodnevnim satima održala i kreativna radionica za djecu u režiji Dječjeg vrtića Tičići.

Novina ovogodišnjeg izdanja manifestacije bio je sadržaj na gornjem platou Parka Novigradske biskupije, za ovu prigodu posebno ukrašenog blagdanskom rasvjetom. Tamo je od petka do ponedjeljka u vremenu od 15 sati, pa do kasnih večernjih sati, posjetiteljima na raspolaganju bila prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama. Moglo se tako kušati vina novigradskih vinara, rakije Aura, kolače Ošo, te gastronomsku ponuda uobičajenu za ovakve prigode, od bakalara i raznih kobasica u pecivu, sve do ombola s kupusom, pa i sarmi, sve u režiji novigradskog „Pelagiusa“. U večernjim satima je na maloj pozornici u Parku zasvirala i glazba uživo. U petak su tako nastupili Tara&Timetravelers, u subotu Ivana Majcan i njezin Duo On air, u nedjelju Hačo&Franko i Bakano band, a u ponedjeljak Gordan Gregurović i njegov Act postive duo. Park je u subotu u 17 sati ugostio i „žive jaslice“ vrtića Suncokret-Girasole, a u to se vrijeme, također u parku, mogao kušati i „gljivarski kotlić“, kojeg su priredili članice i članovi novigradske podružnice Društva gljivara Boletus.

U ponedjeljak je novigradsko Društvo Naša djeca pripremilo bogat program za najmlađe, koji je započeo u 16.30 dolaskom Djeda Mraza na Veliki trg. Djedica je darivao mališane predškolskog uzrasta koji ne pohađaju vrtić, te učenike i učenice nižih razreda osnovne škole. Bila je tu i predstava za djecu, kreativne radionice, fotografiranje s Djeda Mrazom, vožnja vlakićem i drugi sadržaji.

Od petka do nedjelje u neposrednoj blizini ovih događanja, u prostoru mladih „Srce Novigrada“, dječji vrtić Suncokret-Girasole priredio je kreativne i kulinarske radionice za djecu do 8 godina, pod nazivom „Božićna bajka“.

Program je zaključen u utorak, kada se u šatoru održalo tradicionalno druženje za sve novigradske umirovljenike, uz zabavu i glazbu za ples Gorana Griffa, zakusku, te već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom.

Organizatori i pokrovitelji manifestacije bili su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, dok je suorganizator u okviru programa dočeka Djeda Mraza koji se održao u ponedjeljak bilo Društvo Naša djeca Novigrad-Cittanova.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.