Vijesti

S radom započeo prvi novigradski Dječji ljetni kamp

03.07.2017. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići / Kultura i zabava
S radom je danas započeo Dječji ljetni kamp, koji se u Novigradu organizira po prvi puta. Okupljene mališane i njihove roditelje pozdravili su tom prigodom voditelj Kampa Goran Ritoša, te novigradski gradonačelnik Anteo Milos. Ritoša je roditeljima i djeci predstavio voditeljski tim, te zahvalio Gradu na povjerenju i pruženoj financijskoj podršci. Gradonačelnik je pak istaknuo zasluge Ritoše i njegova tima u pripremi i realizaciji ovog projekta, zahvalivši im na trudu i angažmanu. Okupljenim mališanima, prvim polaznicima Kampa, kao i onima koji će se kampu pridružiti u drugoj i trećoj smjeni, gradonačelnik je poželio dobru zabavu i druženje, uz koje će ponešto i naučiti, a sve će im to – rekao je - ostati kao lijepa ljetna uspomena.

U prvu smjenu Ljetnog kampa, koja će potrajati do 11. srpnja, krenulo je dvadesetero novigradskih mališana u dobi od šest do 12 godina. Isti broj polaznika obuhvatit će se i drugom i trećom smjenom, od 17. do 28. srpnja, te od 31. srpnja do 11. kolovoza. Svi su termini popunjeni novigradskim mališanima, što je i bila intencija Grada Novigrada-Cittanova i kineziološkog studija Free active, dvaju partnera u suorganizaciji ovog zabavno-edukativnog ljetnog kampa.

Lokacija kampa je u novigradskom Karpinjanu, u parku Janeza Ziherla odnosno tamošnjoj borovoj šumici, u kojoj je smješten i park s igralima za dejcu, igralište za odbojku na pijesku, polivalentno sportsko igralište, a u neposrednoj blizini je i uređena plaža. Djeca će u kampu boraviti od ponedjeljka do petka, od 7:30 do 16 sati. Pod stručnim vodstvom kineziologa, pedagoga i drugog stručnog osoblja, u okviru kampa odvijat će se niz edukativnih, rekreativnih i zabavnih sadržaja, poput škole plivanja, raznih sportskih aktivnosti, kreativnih radionica, izleta brodom, itd. Prijave za ljetni kamp bile su otvorene od 1. lipnja, a svi su termini popunjeni već u nepunih tjedan dana, što samo dokazuje opravdanost i potrebu za ovom vrstom sadržaja namijenjenog djeci.

Ukupna cijena boravka u kampu je 2.000 kuna, od čega roditelji podmiruju iznos od 650 kuna, a ostatak iznosa od 1.350 kuna po polazniku podmiruje se iz gradskog proračuna.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.