Vijesti

S radom započeo novigradski ljetni kamp MovinGrad

04.07.2018. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići / Sport
Više od 60 djece s područja Novigrada dio ljeta provest će uz sport i društvene igre u ljetnom kampu pod nazivom MovinGrad 2018, koji se na lokaciji u Karpinjanu organizira drugu godinu zaredom. Riječ je o kampu s bogatim izborom sportskih aktivnosti, koji zajednički organiziraju Grad Novigrad-Cittanova i Kineziološki studio Free&Active.

MovinGrad je s radom započeo 2. srpnja, a aktivnosti ljetnog kampa bit će raspoređen u tri termina, s počecima 2., 16. i 30. srpnja. Glavni koordinator MovinGrada je Goran Ritoša, profesor kineziologije, koji je i ove godine osmislio brojne sportske i zabavne sadržaje. Tako će nekoliko desetaka djece u dobi od šest do dvanaest godina moći pohađati školu plivanja i trčanja, voziti bicikl, igrati odbojku, tenis, nogomet ili razne društvene igre, baviti se nizom zanimljivih aktivnosti, te uživati na vodenim „napuhancima“.

Kroz sve aktivnosti polaznike kampa pratit će provjereni stručni tim sastavljen od četiri kineziologa, a predviđen je i angažman vanjskih suradnika, kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Dodatni program osmišljen je za dvoje djece s posebnim potrebama, koji će i ove godine pohađati ljetni kamp, uz dodatnog asistenta kojeg sufinancira Grad Novigrad-Cittanova.

„Naše aktivnosti orijentirane su na kretanje, sportove u vodi te zabavu za djecu. Želja nam je da polaznici kampa ljetne praznike provedu u „movingu”, te što kvalitetnije i zdravije. Pored toga, prošle su godine primjerice, neka djeca u našem ljetnom kampu naučila i plivati“, prenosi koordinator MovinGrada Ritoša.

Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok) i voda. Svi polaznici dobit će i majice i kape s logom ljetnog kampa. Komercijalna cijena kampa je 1.800 kuna, od čega Grad Novigrad-Cittanova za svako dijete plaća 1.150 kuna. Stoga je na roditeljima da plate razliku u cijeni u iznosu od 650 kuna.

Aktivnosti ljetnog kampa MovinGrad mogu se pratiti i putem Facebook profila FreeActive.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.