Vijesti

Prva likovna kolonija u organizaciji likovne udruge Atelier Agata

04.06.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
U četvrtak i petak, 7. i 8. lipnja u Novigradu će se održati prva likovna kolonija u organizaciji likovne udruge Atelier Agata, a uz financijsku potporu novigradske Turističke zajednice.

Cilj prve likovne kolonije je okupiti likovne amatere iz Slovenije i Italije, koji će zajedno stvarati, izmijeniti znanja i iskustva, te kreirati događaj koji će privući ljubitelje umjetnosti.

Sudionici kolonije u programu imaju turistički obilazak Novigrada, odabir motiva za slikanje, slikanje uz mentora, te zajedničku izložbu u prostoru Ateliera Agata, čije je otvorenje u petak 8. lipnja u 21 sat.

Na izložbi će se osim sudionika slikarske kolonije predstaviti i radovi polaznika likovne vikend-radionice održane u travnju, također u organizaciji Ateliera Agata. Likovna radionica tematizirala je svjetlosnu vrijednost u slikarstvu, te odnos svjetla i sjene u tonovima boje.

Druženje likovnjaka u Novigradu nastavlja se i u subotu 9. lipnja, kada se od 9 sati jutro u Parku Irme Benčić održava 15. izdanje slikarskog ex tempore natječaja u organizaciji novigradskog TZG-a.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.