Vijesti

Provodi se anketa o zainteresiranosti za kupnju stana iz Programa subvencionirane stanogradnje

19.07.2019. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
Grad Novigrad-Cittanova objavio je anketni upitnik kojim se žele utvrditi interes i mogućnosti sugrađana za rješavanje stambenog pitanja kupnjom stana iz Programa subvencionirane stanogradnje (SUS) Grada Novigrada-Cittanova.

Program subvencionirane stanogradnje predviđa izgradnju stanova po povlaštenoj cijeni za potrebe lokalnog stanovništva tj. osoba s prebivalištem na području Grada Novigrada-Cittanova, koje nemaju u vlasništvu stan, kuću ili građevinsko zemljište (na kojem je važećim dokumentima prostornog uređenja dozvoljena izgradnja stambenih građevina). Ovo se ograničenje odnosi i na sve članove kućanstva.

Stanovi će se graditi na građevinskom zemljištu u naselju Stancijeta, u neposrednoj blizini dviju zgrada prethodno već izgrađenih u okviru Programa subvencionirane stanogradnje > LINK..

Važno je napomenuti kako će za kupnju odgovarajućeg stana kupac osigurati financijska sredstva prije početka građenja, na temelju sklopljenog predugovora s prodavateljem.
Cijena stana odredit će se prije sklapanja predugovora o kupnji stanova. Površina pripadajućeg stana ovisit će o broju članova domaćinstva. Među ostalim vrijedi izdvojiti i kako će prodavatelj imati pravo prvokupa u roku od pet godina, te kako kupac neće smjeti stan davati u najam ili iznajmljivati turistima.

Prije početka konkretne realizacije projekta, a radi sagledavanja i ocjene stvarnih potreba i financijskih mogućnosti potencijalnih kupaca, kao i za razradu svih drugih elemenata vezanih za realizaciju novog natječaja za kupnju stanova po programu SUS-a Grada Novigrada-Cittanova, nužno je prikupiti odgovarajuće podatke. Pozivaju se stoga svi potencijalno zainteresirani da se odazovu na ovu anketu, te anketni listić (dostupan i na ovoj POVEZNICI) ispune i dostave do 9. kolovoza 2019. putem pošte ili osobno na adresu: Grad Novigrad-Cittanova, Veliki trg 1, 52466 Novigrad-Cittanova.

Posebno treba istaknuti kako ova anketa nije podloga za konkretan odabir, odnosno izradu konkretne liste prioriteta za kupnju stanova. Informacije prikupljene ovom anketom služit će isključivo za dobivanje relevantnih podataka i elemenata s ciljem što kvalitetnije i realnije ocjene stvarnih potreba i financijskih mogućnosti potencijalnih kupaca, a kako bi se na što primjereniji način pristupilo operativnoj razradi projekta.

S obzirom na to da o prikupljenim podacima ovise daljnje aktivnosti i eventualna realizacija projekta izgradnje zgrade iz Programa SUS-a Grada Novigrada-Cittanova, pozivamo sve potencijalno zainteresirane da se odazovu te popune i dostave anketu.

Tekst Javnog poziva dostupan je OVDJE
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.