Vijesti

Proširuje se parking i gradi igralište za odbojku na pijesku u Karpinjanu

20.04.2016. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
U tijeku je izgradnja novog igrališta za odbojku na pijesku u Karpinjanu, u neposrednoj blizini postojećeg polivalentnog asfaltiranog igrališta. Pored izgradnje igrališta za beach volley, dodatno se proširuje i obližnje parkiralište, dograđuje nogostup, a zasadit će se i nekoliko novih stabala, te urediti obližnja zelena površina.

Izgradnji novog igrališta za odbojku na pijesku u Karpinjanu prethodilo je uklanjanje postojećeg igrališta na gradskoj plaži podno Parka Novigradske biskupije, te je dio materijala iskorišten za novo igralište. Za uklanjanje starog i izgradnju novog igrališta ukupno je iz gradskog proračuna izdvojeno 93 tisuće kuna.

Proširenjem parkirališta dobit će se 26 novih parkirnih mjesta. Izgradit će se i 60-ak metara novog nogostupa, koji će odvojiti parkiralište od obližnje prometnice. Uz nogostup će se zasaditi osam novih zimzelenih stabala Japanske kaline (Ligustrum japonicum). Ovaj je dio investicije vrijedan 120 tisuća kuna.

Izgradnjom igrališta za odbojku na pijesku na ovom, u ljetnim mjesecima vrlo frekventnom području, unaprijedit će se turistička ponuda, ali i stvoriti dodatni sadržaj za bavljenje sportom i rekreacijom domicilnog stanovništva. Uz nova parkirna mjesta, uređenjem okolnog prostora unaprijedit će se komunalni standard i oplemeniti izgled tog turistički atraktivnog dijela grada.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.