Vijesti

Projekt poticane stanogradnje u režiji Grada pri samome kraju

18.12.2015. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
Izgradnja i opremanje dviju zgrada u novigradskom naselju Stancijeta, koja je u okviru projekta poticane stanogradnje Grada Novigrada-Cittanova započela s prvim danima ove godine, pred samim je dovršetkom. U tijeku su radovi na uređenju okoliša i pripremama za asfaltiranje okolnog prostora, uključujući i dio prometnice u neposrednoj blizini zgrada.

Do konca godine predstoji još ugradnja vanjske bravarije, a zbog pojačane vlage odgođeno je postavljanje parketa, te je u tijeku odvlaživanje prostora do maksimalno dozvoljene razine vlage, koja bi se – prema procjenama – trebala postići u prvome tjednu siječnja. Za postavljanje parketa izvođaču će trebati oko mjesec dana. Preostaje tada još tehnički pregled i dobivanje uporabne dozvole, nakon čega će stanovi biti useljivi.

U međuvremenu su obavljeni svi ostali poslovi na izgradnji i opremanju dviju zgrada s ukupno 18 stanova. Izgrađeni su i izvedeni i svi potrebni priključci na komunalnu infrastrukturu – vodu, struju i kanalizaciju.

Da podsjetimo, od 7. siječnja, kada je otvoreno gradilište u Stancijeti, iz temelja do krova niknule su dvije međusobno povezane zgrade na dva kata s ukupno 18 stanova. Početku radova prethodilo je rušenje i uklanjanje omanje prizemne građevine na tom prostoru, a trebalo je i izmjestiti podzemne HEP-ove instalacije, što je nakratko odgodilo planirani početak radova. No, s vremenom su radovi usklađeni s terminskim planom, odnosno planiranom dinamikom.

Stanovi su, podsjećamo, prodani putem tri provedena natječaja, od kojih je prvi raspisan u ožujku 2013. godine. Cijena stambenih kvadrata niža od tržišne ostvarena je zahvaljujući tome što je Grad besplatno ustupio zemljište za izgradnju i kompletnu infrastrukturu, te se u cijelosti odrekao komunalnog doprinosa.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.