Vijesti

Proglašeni najbolji gradski sportaši u protekloj natjecateljskoj godini

31.08.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport
U okviru proslave Dana Grada i gradskog sveca zaštitnika svetog Pelagija tradicionalno su nagrađeni najbolji gradski sportaši, sportski kolektivi i sportski djelatnici u protekloj godini. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu predsjednice novigradske Sportske zajednice Ive Olujić.

Sportsku plaketu „Erik Radin“ za proteklu natjecateljsku godinu, kao najbolja mlada ženska ekipa, zaslužila je selekcija djevojčica Odbojkaškog kluba Novigrad (osvojila je 3. mjesto u Županijskoj ligi).

Plaketa „E. Radin“ za najbolju mladu mušku momčad pripala je selekcijama U-9 i U-11 NK Novigrada (osvojili su 1. mjesta u svojim ligama).

Karatista Moreno Emanuelle Pinter plaketu „E. Radin“ osvojio je kao najbolji mladi sportaš (u 18 nastupa - prvenstva, kupova i turnira, osvojio je 12 prvih mjesta, od čega dva Županijska prvenstva, dva Županijska kupa i tri prva mjesta s Regionalnog prvenstva).

Najboljim sportašem i ove godine proglašen je Giovanni Cernogoraz, koji se upravo vratio sa svog drugog nastupa na Olimpijskim igrama. Cernogoraz je na Svjetskom kupu u listopadu 2015. godine osvojio prvo mjesto, čime je ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama. Na Svjetskom kupu u lipnju ove godine osvojio je 2. mjesto, a na Europskom prvenstvu s reprezentacijom Hrvatske osvojio je prvo mjesto.

Najboljom momčadi proglašeni su seniori NK Novigrada, koji su osvojili 1. mjesto u 3. HNL-Zapad i plasirali se u 2. HNL.

Dušanu Brečeviću, predsjedniku NK Dajla, plaketa je pripala kao najboljem sportskom djelatniku, obzirom da je NK Dajla dvije godine zaredom osvojila 1. mjesto u 2. ŽNL-Sjever, te je izborila pravo nastupa u višem rangu.

Obraćajući se nagrađenim sportašima predsjednica SZ Olujić istaknula je kako joj je drago vidjeti da među nagrađenima ima puno mladih sportašica i sportaša, što garantira budućnost novigradskog sporta, a na Gradu i Zajednici sportova je da prate, potiču i pomažu rad mladih sportaša.

Zadovoljstvo činjenicom da su među nagrađenima odnosno onima koji postižu zapažene rezultate mahom vrlo mlade sportašice i sportaši, podijelio je i gradonačelnik Milos. Naglasio je kako se Grad Novigrad-Cittanova vodi politikom ulaganja u sport, ali i druge načine zdravog života i korisnog provođenja slobodnog vremena, posebice mladih ljudi, a ovi rezultati pokazuju kako je ta politika ispravna i na dobrom putu.

- Koliko je važno biti izvrstan u sportu, toliko je važno biti izvrstan u školi. Imali smo lijepu paletu uspjeha u sportu, svima čestitke, a kako se dolazi do izvrsnosti i sportske slave neka vam uzor bude naš olimpijac Gianni Cernogoraz. Sport je bitan u životu, ali ističem posebno učenje i samo učenje, to će vas odvesti na pravi put, poručio je gradonačelnik.

Čestitajući nagrađenima zahvalio im je na uloženom trudu, a zahvalu za to uputio je i njihovim roditeljima, trenerima i drugim sportskim aktivistima i volonterima.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.